Alaposan felpörögtek az események a vasi vármegyeszékhely labdarúgó együttesénél. Mint ismert a Szombathelyi Haladás a legutóbbi idényt a 9. helyen fejezte be a Merkantil Bank Ligában. Ezt követően egy rövid pihenőre vonult a csapat, ugyanakkor a szakmai stáb gőzerővel dolgozott. Szükség is volt a munkájukra, hiszen Michal Hipp távozásával új vezetőedzőt kellett találni.

A héten aztán nem született meglepetés, mert a zuhanyhíradóban felmerült név, Aleksandar Jovic lett a befutó a vasi kispadra. Irányításával pedig már a keret kialakítása is megkezdődött. Ennek első állomásaként két egykori vasi labdarúgót jelentett be a klub: Szakály Attila és Jagodics Márk visszatért egykori sikereinek helyszínére a Rohonci útra.

Távozója is akadt, hiszen Németh Milán befejezte profi pályafutását, rá a háttérstábban számít a klub vezetősége. Csilus Tamás sem marad a vasi megyszékhelyen, a közönségkedvenc “Csili” instagramon köszönt el a Haladástól. A nyár első edzését is megtartotta az új vezetőedző. Az ismerkedés pillanatait követően a kondicionáló teremben melegítettek be a labdarúgók.

Ezután az Illés Akadémia pályáján rótták a köröket a másodedző irányítása mellett. A technikai gyakorlatokat követően pedig előkerült a labda is, amely jó ráhangolódást biztosít az elkövetkezendő hetekre. A keret még nem tekinthető véglegesnek, az idő viszont a vasi klub ellen dolgozik, hiszen július végén elstartol a 2023/2024-es másodosztályú labdarúgó bajnokság.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!