Az NB I/B-ben a legutóbbi szezon során nem sokon múlt, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese feljusson. Az utolsó pillanatig versenyben volt Pődör Zoltán alakulata az osztályváltást jelentő helyekért, végül a nagyobb rutinnal rendelkező riválisok örülhettek. Ugyanakkor a fiatal átlagéletkorú vasi gárda az új pontvadászatot szeretné megnyerni.

Ehhez pedig minden adott a klubnál, hiszen a saját nevelésű fiatalok mellett nagy rutinnal rendelkező kézilabdázókkal egészítették ki a keretet. A kispadra az új szezonban Vida Gergő ül, az Ő irányításával kezdődött a 2023/2024-es idény első edzése is. A tréninget megelőzően Pődör Zoltán ügyvezető köszöntötte a nyári pihenőjükről érkezett játékosokat valamint a szakmai stábot.

Elhangzott, hogy Szombathelyen valamennyi játékost családtagként kezelnek az egyesületnél, nyitott ajtó és jó szó várja majd a lányokat. Ugyanakkor az elvégzendő feladatként szeretné a klub első embere, ha az idény végén bajnoki címet ünnepelhetne az SZKKA. Ehhez minden adott a vasi vármegyeszékhelyen, ráadásul a fiatalok már nagyobb rutinnal lettek felvértezve.

Az új játékosok beépítésére nyolc hete lesz a szakmai stábnak. Az első napokban állapotfelmérésre kerül sor, valamint az elmúlt időszakban, az egyéni erősítő feladatok elvégzésének kiértékelése zajlik. Ezután egy kőkemény alapozás vár a lányokra, funcionális edzéssel, futással, kondicionáló tornával. Ezt követően kerül elő a labda és a technikai elemek csiszolása, a taktika elsajátítása.

A harmadik héttől pedig kiegészül a program, hiszen felkészülési mérkőzéseket is játszik az SZKKA. Ezeken lehetőség lesz különböző felállásokat, taktikai elemeket kipróbálnia Vida Gergőnek. Mivel több, hasonló képességű kézilabdázója akad a csapatnak azonos posztokra, így egészséges versenyszellem kialakítása is a cél, hogy mindig a legjobb formában lévő játékos lépjen a pályára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!