Öt napon keresztül pattogott a labda a szombathelyi Illés Akadémia pályáin, ahol népes nemzetközi mezőny gyűlt össze. Bár az időjárás alaposan megtréfálta a résztvevőket, hiszen esőből és napsütésből is kijutott a csapatoknak. A harmadik alkalommal megrendezett Savaria Nemzetközi Labdarúgó Tornán helyzetekből, gólokból és szép megoldásokból sem volt hiány.

Az első napon megadta az alaphangot az a mérhetetlenül sok eső, amely alaposan feláztatta a pályákat. A játékosoknak így nemcsak egymással, hanem a természeti erőkkel is meg kellett küzdenie. Épp ezért nagy odafigyelére volt szüksége az U17-es mezőny tagjaként induló Illés Akadémia fiai. A töretlen fejlődésnek köszönhetően valamennyi együttessel sikerrel vették fel a versenyt.

Bakos Roland szakmai vezető elmondta, hogy a felkészülést kiválóan szolgálta a torna. A kapcsolatépítés és ápolás mellett remek lehetőséget szolgáltatott a rendezvény a különböző nemzetek focistílusának mélyebb megismerésére is. A szombathelyi alakulat végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel a negyedik helyet szerezték meg, a legjobb kapus Farkas Dávid lett.

Harmadik napon már az U15-ös lányok mezőnye váltotta a fiúkat a pályán. A hölgyeknek sem volt sokkal könnyebb dolga, hiszen az időjárás valamennyi arcát megismerhették ők is. A nemzetközi mezőnyben jól állták a sarat a vasi lányok, akik több riválist is magabiztosan győztek le. A Savaria Kupán végül a harmadik helyet csípték meg és Gertner Lucát választották a legjobb kapusnak.

Savaria Nemzetközi Labdarúgó Torna

U17 fiú
1. Maribor (szlovén)
2. Burgenland (osztrák)
3. Slovácko (szlovák)
4. Illés Akadémia

U15 lány
1. Spartak Trnava (szlovák)
2. Tatran Presov (szlovák)
3. Illés Akadémia
4. Cakovec (horvát)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!