Nincs könnyű időszaka Harry Maguire-nek, aki a legutóbbi szezont még a Manchester United csapatkapitányaként kezdte. Az angol válogatottban is számításba vett hátvéd ugyanis klubszinten gyorsan kikerült Erik Ten Hag vezetőedző kegyeltjei közül. Több végzetes bakit is elkövetett kiemelt tétmérkőzéseken, így előbb a kezdőbők szorult ki, majd a kapitányi karszalagot is elvették tőle.

Érthető, ha nem igazán repesett az örömtől. Bár próbálta helyét visszaszerezni a Manchester Unitedben, a holland tréner nem számol már a klubrekordot jelentő szerzeménnyel. Ugyanakkor nem tolonganak a kérők, csak a West Ham United érdeklődéséről lehetett hallani. A kínált 20 millió fontot viszont a csapat keveselte, mi több, Maguire megsértődött, amiért ennyire leértékelte lehetséges kérője.

Nem halt el azonban a tárgyalás, mert újult erővel kopogtatott a WHU szakmai stábja. Ezúttal sokkal vaskosabb csekkel próbálják elcsábítani a védőt, igaz, Scott McTominay játékjogát is szeretnék egyúttal megszerezni. Mindkét labdarúgó neve szerepel azon a listán, akikre nem számít Erik Ten Hag. Aztán jött az újabb fordulat, hiszen égetően szüksége volt a kalapácsosoknak egy meghatározó védőre.

Második nekifutásra aztán megköttetett az üzlet.  West Ham United vezetősége ugyanis már kettészedte a csomagot. McTominay nélkül, csak Maguire lett a célkeresztben. A csekken már egy jóval barátibb 30 millió fontos összeg volt, amelyre rábólintott a vörös ördögök tulajdonosi köre. Ezzel lezárult az átigazolás, a hétvégén pedig már új csapatában is bemutatkozhat a friss szerzemény…

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!