A válogatott összetartást követően álltak munkába ismételten az élvonalbeli futsal együttesek, amelyekre két fordulót követően várt újabb tétmérkőzés. A címvédő Haladás együttese a Magyar Futsal Akadémiát és a PTE-PEAC csapatait is legyőzte, így hibátlan mérleggel állnak a tabella második helyén. Őket a szintén két győztes meccset jegyző Veszprém előzi meg jobb gólaránnyal.

Hétfő este viszont újabb megoldandó feladat várt Felipe Conde tanítványaira, akik az újonc Maglód ellen kellett begyűjteni a három bajnoki pontot. A papírforma a vendégek győzelmét ígérte, ugyanakkor intő jel volt, hogy aktuális ellenfelük döntetlent játszott a DEAC ellen. Épp ezért megfontolt, ugyanakkor határozott játékra volt szükség Dróth Zoltánéktól.

Az ismerkedés perceit követően a vártnak megfelelően indult a derbi. A szombathelyi játékosok a biztos labdatartás mellett a gyors és pontos akciókkal próbálta feltörni a hazaiak védelmét. Ezzel szemben a maglódi futsalosok számára csak a kontra maradt igazi veszélyes fegyverként. A kiegyenlített első percek után a Haladás akarata érvényesült, ami helyzetek számában is megmutatkozott. Aztán érkezett a válogatott formában lévő Dróth Zoltán és egy szenzációs átlövést követően talált a hálóba.

Sokáig azonban nem örülhettek a vendég szurkolók, mert postafordultában érkezett az egyenlítés. Egy tetszetős akció végén Alasztics is kénytelen volt maga mögé nyúlni a labdáért. Ezután ismét a Haladás irányította a játékot és Vatamaniuc-Bartha labdaszerzését követően kilőtte a hosszú sarkot is. A vezetés birtokában sokkal felszabadultabban járatta a labdát a Hali.

A szünet után pedig tudta fokozni a tempót a címvédő és tetszetős találatokkal növelték a különbséget. Főként az átlövések tekintetében jeleskedtek a szombathelyi támadók. Kovács Máté, Dróth Zoltán és Luiggi Longo is hatalmas gólokat lőttek. Ezzel pedig zsinórban harmadik bajnoki mérkőzését is megérdemelten nyerte meg a Haladás.

Mag-log Maglódi TC – Haladás VSE 1-6 (1-2)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Dróth Z., Henrique Diniz.
Csere: Homlok L. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Vas Á.

Haladás gólszerzői: Dróth (2), Vatamaniuc-Bartha, Hajmási, Kovács, Luiggi Longo.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!