A felkészülési időszakban az edzések mellett több csapattal is összecsap a bajnoki címvédő szombathelyi csapat. Az első mérkőzésen, péntek este a Budapest Honvéd csapata ellen – zártkapus meccsen – lépnek pályára Perl Zoltánék. Aztán szeptember 7-én, csütörtökön, Oberwartban már közönség is lehet a lelátókon. A meccs 18 órakor kezdődik.

Szeptember 12-én már a Sopron csapatát fogadja a Falco, de ez az összecsapás is zárt kapus lesz. Ezután Olaszországba utazik a sárga-fekete különítmény, a Konakov-tanítványok a Brindisi csapata által szervezett tornán vesznek részt, az ellenfelek a Napoli és a Brindisi csapatai lesznek. Utóbbi a tavalyi szezonban a FIBA EURCUP-ban szerepelt, és 3:3-as mérleggel zártak az olaszok. A Napoli csapata a tavalyi bajnokságot 12 győzelem mellett 18 vereséggel a 12. helyen zárta (16 csapatos a liga). A Brindisi csapata a 7. helyen került a rájátszásba (15-15-ös mérleg), ott a későbbi döntős Virtus Bologna állította meg őket.

A szokásoknak megfelelően a felkészülést a Horváth Zoltán Emléktorna zárja, ekkor nyitják meg az Aréna Savariát az új szezonra. A torna pontos programjáról, a csapatokról a felkészülés folyamán osztanak meg bővebb információkat.

A minap a Falco közzétette hivatalos keretét is. A közleményből kiderül, hogy a bajnok-, és kupagyőztes csapat  15 játékossal vág neki a szezonnak-

Irányítók: Pongó Marcell, Stefan Pot, Verasztó Péter

Bedobók: Perl Zoltán (C), Antonio Jordano, Tanoh Dez András, Hansen Dániel, Németh Bálint

Kiscsatárok: Benke Szilárd, Kovács Benedek

Magasemberek: Matthew Tiby, Keller Ákos, Boris Barac, Krivacsevics Márkó, Takács Zsolt

Edzői stáb: Milos Konakov vezetőedző, Djordje Ilic edző, Svajda Gábor edző, Dr. Laki Ádám erőnléti edző, Hajas Csaba erőnléti edző

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!