Idén is, mint eddig Szombathelyen mindig, a Savaria Tenisz Klub Késmárk utcai teniszcentrumában “feszültek egymásnak” a felek, a nagy hőségre való tekintettel megegyezve abban, hogy “csak” páros mérkőzésekre kerül sor, a győzelmet (és az azzal járó Karnevál kupát pedig az a csapat nyeri, aki előbb éri el a 4 győzelmet.

Idén igen izgalmasra sikeredett a találkozó, a Palatinus csapata csak nagy fordítás után tudta “behúzni” a meccset, hiszen a békési barátok már 3:2 arányban vezettek és már csak egy győzelemre voltak a kupagyőzelemtől – tudtuk meg a szombathelyi csapatvezetőtől, Palotai Zoltántól.

Akkor viszont a Hajszán Imre/Németh Szabolcs, illetve a dr.Rajki Csaba/Palotai Zoltán párosok is sikerrel abszolválták a soron következő két párost, így 4:3 arányú győzelemnek köszönhetően, Szombahelyen maradt a kupa.

A nagy hőségben komoly megterhelés volt az ötven feletti amatőr játékosoknak a helytállás, de a tenisz szeretete (vagy inkább imádata) felülírta a nagy meleg okozta fizikai fáradságot és megterhelést és sikerült sérülés és kiszáradás mentesen lejátszani az előre betervezett meccseket.

A folyadék,-és energia-pótlásról pedig a mérkőzést követően egy jól sikerült 3.félidő keretein belül tudtak gondoskodni a szombathelyi vendéglátók.

A nap végén természetesen a Karnevál forgatagába is belevetették magukat az amatőr teniszezők, úgyhogy Békés vármegyébe is eljutott már a híre Szombathely kirakat-rendezvényének!

A Palatinus együttes összeállítása: dr.Rajki Csaba, Hajszán Imre, Kiss Ferenc, Kupi Kálmán, Németh Szabolcs, Palotai Zoltán-csapatvezető, játékos.

Szombathelyi részről győztek: Hajszán Imre/Palotai Zoltán, dr.Rajki Csaba/Palotai Zoltán, Kupi Kálmán/Kiss Ferenc, Hajszán Imre/Németh Szabolcs.

Sarkadi részről győztek. Pásztor Tibor/Pásztor Tibor (apa-fia), Csizmazia Miklós/Molnár Tibor, Rezsnyák Péter/Molnár László.

Palotai Zoltántól megtudtuk, hogy a folytatás jövőre Sarkadon lesz, 2024 májusának környékén.

– A nagyon kellemes és tartalmas sportbarátságot természetesen szeretnénk hosszú távon fenntartani – ezt nyilatkozták a játékosok és a csapatvezetők, a sarkadi Csizmazia Miklós, valamint a szombathelyi, Palatinusos Palotai Zoltán is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!