Már a hetedik fordulót rendezték a hétvégén a Merkantil Bank Ligában. A Szombathelyi Haladás együttese is vasárnap lépett pályára és nagy reményekkel futottak ki a játékosok a Siófok ellenfeleként. Az idei NB II-es szezont meglehetősen visszafogottan kezdte a vasi alakulat, amely aztán megtáltosodott és legutóbbi két mérkőzésén mind a hat pontot begyűjtötte.

Soron következő ellenfele egykor szebb napokat látott, hiszen sokáig élvonalbeli szereplő volt a Siófok. Ezúttal viszont a Merkantil Bank Liga mezőnyének hátsó részét erősíti. A lejátszott találkozóik során csak öt pontot szereztek, ezzel pedig a kiesést jelentő 15. helyről futottak neki a találkozónak. Mindkét együttesnek tehát nyomós oka volt, hogy győzelemre játsszon.

Az első percekben kissé visszafogottak voltak a csapatok, nem vállalt egyik oldal sem felesleges kockázatot. Leginkább arra ügyeltek a játékosok, hogy stabil legyen a védekezésük és labdabirtoklási fölényt próbáltak kiharcolni. Derült égből érkezett azonban a meglepetés, az ötödik percben Rácz révén megszerezte a vezetést a Haladás VSE.

Ezután kiegyenlítetté vált a játék és leginkább a mezőnyben pattogott a labda. Helyzetekig ritkábban jutottak el a csapatok és ezeket könnyűszerrel védték a kapusok. A játékrész hajrájában aztán érkezett az újabb fordulat. A ráadás pillanataiban egy tetszetős siófoki akció végén bevették Verpecz kapuját. Hasonló izgalmakban reménykedtek a szurkolók második félidő kapcsán is.

Nehezen lendültek játékba a térfélcserét követően a főszereplők. Mindkét oldalon a cserék próbáltak új szint csempészni a találkozóba. Ez csak hellyel-közzel sikerült S bár a győztes gól megszerzésének lehetősége ott volt a vendégek támadóinak lábában, be kellett érnie mindkét csapatnak az egy-egy ponttal. Ezzel a döntetlennel újabb mérkőzésen szerzett pontot a Haladás.

Siófok – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)

Haladás: Verpecz I. – Nyíri V., Csonka B., Jagodics M., Bosnjak P. – Mohos B., Rácz B., Zvekanov, Csernik K., Doktorics Á.,  – Kelemen M.

Gólszerző: Nagy illetve Rácz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!