Sikerrel megvívott tétmérkőzését követően egy felkészülési találkozó várt a magyar válogatottra. Marco Rossi szövetségi kapitány a szerbek elleni kezdőcsapathoz képest egy helyen változtatott. Nagy Ádám helyén Kalmár Zsolt kapott lehetőséget a csehek elleni barátságos összecsapáson. Arra azonban senki nem gondolt, hogy közel sem tartogat a derbi barátságos elemeket.

A magyar válogatott birtokolta többet a játékszert az első félidőben. A biztos labdatartás mellett szépen építette akcióit a Szoboszlai vezette támadósor. A Liverpool játékosa mellett Styles, Nego és Kerkez is nagy kedvvel játszott. A gól megszerzéséhez viszont Szalai Attila állt, aki egy életerős löketet eresztett el, a csehek kapusa viszont bravúrral védett.

A kisebb lehetőségeknél sem jártak túl Stanek eszén, így várni kellett a találatra. Az viszont már az első félidőben körvonalazódott, hogy a játékvezetőn túlnőtt a találkozó. Megannyi kérdőjeles ítéletet hozott, ezek többségében a magyar csapat kárára tévedett. Ez a teljesítmény viszont tovább romlott a második 45 perc során, amiból jól profitáltak a csehek.

A szünet után válogatottunk tovább fokozta a tempót és gyorsan megszületett a gól is. Egy szép baloldali támadást építettek a magyarok: Szoboszlai – Kerkez volt a labda útja, a szélső kiváló ütemben tálalt középre, ahol Sallai megelőzve védőjét bombázott a kapuba. A várt jó folytatás viszont elmaradt, ekkor ugyanis egymás után több téves ítélet borzolta a magyar szurkolók kedélyét.

A csehek a keménység és a durvaság határát súrolva hajtottak, miközben a magyar labdarúgók ekkor már három sárga lappal játszottak. Mentálisan is meglátszott ez a hazai csapat teljesítményén, hiszen Lang hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jureckát. A folytatásban a cserék adtak újabb lendületet a csapatoknak, nagyon lüktető volt a tempó a hajrában.

Szoboszlai és Kerkez lövése ugrasztotta meg a szurkolókat, a gól azonban elmaradt. Bár az utolsó pillanatig hajtottak a játékosok a győzelmet jelentő találat ezúttal nem született meg. Ettől függetlenül jogosan szólt a vastaps a magyar labdarúgó válogatottnak, amely egy hét leforgása alatt két mérkőzést játszott magasan jegyzett riválisokkal – a nagyobb téttel bírót megnyerte, míg a barátságos találkozón remizett.

Magyarország – Csehország 1-1 (0-0)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán (Fiola), Szalai A. – Nego (Kata), Kalmár (Nagy Á.), Styles (Horváth K.), Kerkez – Sallai (Csoboth), Szoboszlai – Varga B.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Sallai (52′) illetve Jurecka (58′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!