A második fordulót rendezték a héten a férfi másodosztályú futsal bajnokságban. A nyugati csoportban érdekelt a Haladás második számú csapata, amelyben több élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező játékos is visszajátszott annak reményében, hogy győzelemmel fejezik be a játéknapot. Nem ígérkezett könnyűnek a feladat, hiszen a feljutásra pályázó Érd ellen kellett bizonyítaniuk.

Nagy elánnal estek egymásnak a főszereplők, mindkét támadósor igyekezte meglepni az ellenfél védőit. Ez azonban nem tartott sokáig, mert a vendégek nagyobb hibaszázalékkal játszottak. A 6. percben aztán elég volt egy figyelmetlenség és máris előnybe kerültek az érdiek. A vezetésnek köszönhetően pedig még jobban megszállhatták saját térfelüket, amiből kontrázhattak.

A szombathelyiek ellenben nem igazán tudták elpörgetni saját támadójátékukat. Ritkán dolgoztak ki nagy helyzetet, ezeket viszont rendre el is puskázták. Majd egy 15. percben jól tolódott a Hali-fakó és emberfölényes akcióból egyenlítettek. Ezután viszont ismét az Érd akarata érvényesült és még a szünet előtt újból megszerezték a vezetést. A pihenő sem hozott változást a vendégek játékában.

Bár folyamatosan próbálkozott a vasi gárda, nem sikerült újra mattolni a hazaiak kapusát. Ráadásul a gyors ellenakciókból háromszor is sikerült bevenni a vendég kaput, így magabiztos különbséggel tartotta otthon a három pontot az érdi alakulat. A Haladás VSE II. legközelebb hétfőn lép pályára, hazai környezetben az előző idényben még NB I-es ELTE csapatát fogadja.

– Bíztunk benne, hogy az NB I.-es visszajátszókkal megszerezhetjük az első pontjainkat, de a mérkőzést látva erre esélyünk sem volt. Sajnos végig ellenfelünk akarata érvényesült, védekezésben és támadásban is felülmúltak minket. Nekünk csak felvillanásaink voltak, de az is legtöbbször csak a gyakran alkalmazott emberfölényes játékból, ami azért mindent elmond a teljesítményünkről. Csak remélni tudom, hogy a következő hazai találkozón egy teljesen más arcunkat mutatjuk majd, tudunk egészen másképpen is játszani. Nem lesz könnyű dolgunk a pontok megszerzéséért, hiszen az ELTE csapata lesz a riválisunk, akik tavaly még az NB I.-es bajnokságban szerepeltek – nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának Sziffer András vezetőedző.

WPC Meister-Érd-SZISE – Haladás VSE 5-1 (2-1)

Haladás: Homlok L. – Kiss P., Körmendy G., Vidák B., Arnon.
Csere: Győrfy B. – Szalóki-Varsányi B., Novák D., Dobos D., Vajda D., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Révész A. (6′), Kincses M. (19′), Szentjóby K. (22′), Csoma-László B. (30′), Czinege N. (35′) illetve Kiss P. (15′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!