Kétségtelen, hogy az egyik legnépszerűbb sport a labdarúgás. Ezt a szombathelyi általános iskolás gyerekek is megerősíthetik, főként azok, akik részt vettek az első ízben megrendezett Nyitra kupán. Szombathelyi keleti városrészének tanintézménye két fontos állomást is ünnepelhetett: egyrészt az iskola csatlakozott az Aktív iskola programhoz, illetve a Bozsik-programhoz is.

Ennek apropóján felbuzdulva pedig vérbeli kispályás labdarúgó tornával ünnepelték meg a jeles eseményt. Az ötletgazdák Jáger Sándor testnevelő valamint Németh Krisztián, a Keleti Városrész Egyesület elnöke voltak. Fontosnak tartották, hogy a gyerekek egészséges életmód mellett sportos életvitelt folytassanak. A labdarúgás pedig ehhez kiváló eszköznek bizonyult.

Az egyesületnek köszönhetően különböző vállalatok és sportegyesületek – Falco Zrt valamint a Haladás VSE – szintén beálltak a rendezvény mögé, így a csapatok értékes serlegekért, érmekért illetve oklevélért léphettek pályára. A házigazda Nyitra utcai suli mellett a Váci Mihály, a Reményik és a Bercsényi iskola nevezett a négycsapatos tornára.

A rendezvényt körmérkőzéses formában bonyolították le, így valamennyi együttesnek három lehetősége volt minél jobb eredményt elérni. A Nyitra utcai iskola helyzeti előnyben volt, hiszen hatalmas szurkolótábor buzdította őket és végül ez döntött a játéknap végén. A torna sikerén felbuzdulva a szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a Nyitra kupát.

I. NYITRA KUPA VÉGEREDMÉNY

1. Nyitra
2. Reményik
3. Váci
4. Bercsényi

Legjobb kapus: Kovács Viktor Luigi
Mezőnyjátékos: Módli Samu
Gólkirály: Kolompár Zénó

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!