A nyári pihenőt követően álltak munkába és már az őszi versenyszezonra készültek a Galaxy RRC és Celldömölki Rocky-Dilly ARRC. Az akrobatikus rock & roll képviselőire nem várt könnyű időszak, hiszen a 2023-as esztendő első felében magasra tették a lécet, amelynek megkoronázása volt az országos Diákolimpiai döntő. Ennek az eseménynek anno Celldömölk adott otthont.

Az edzéseken a már jól begyakorolt koreográfiák csiszolását követően a legutóbbi hétvégén már éles körülmények között kellett bizonyítaniuk Molnár Nóra és Koszogovits Norbert tanítványainak. Október 14-èn Szlovéniában, Ljubljanában került megrendezésre az idei esztendő második félévènek első Világkupa versenye. A rendezvényre csak a legjobbak érkeztek, így nem volt könnyű dolga a vasi gyerekeknek.

Az erőpróbán hat kategóriában mintegy 600 táncos lépett parkettre. Hazánkat és a vasi színeket is a szombathelyi Galaxy RRC és celldömölki Rocky-Dilly ARRC képviselték a korábbi kvalifikációnak köszönhetően. A nívós seregszemlére ugyanis indulási jogot kellett szerezni a párosoknak, csapatoknak, csak ezt követően vált biztossá helyük ezen a világkupa-sorozaton.

A vasi különítménynek a legnagyobb sikert a World Rock And Roll Confederation által első alkalommal megrendezett huszonnyolc csapatot felvonultató Ladies Small Formációs kategóriában sikerült elérnie. A Világkupa döntőjèbe került a DUMÁS-TEAM csapata, akik kiváló kürt produkálva, hajszállal lecsúszva a dobogóról, a 4. helyen végeztek!

Nem vallottak szégyent a páros kategóriában indult versenyzők sem. A Juveniles mezőnyében induló Németh Hunor Dénes-Adács Alexandra remek produkciója a 15. helyre volt elég. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a mezőnyben 35 páros indult. Negyvenen neveztek a juniorok mezőnyében, ahol Cser Botond -Jahn Emma végül az előkelő 23. helyet szerezték meg.

A Dumás Team tagjai: Pető Léna, Pollreisz Petra, Kontics Otilia, Büki Boglárka, Lisz Veronika, Lisz Barbara.
Edzők: Koszogovits Norbert és Molnár Nóra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!