Az év végéhez közeledve egyes sportágakban megkezdődik a nagy hajrázás a minél eredményesebb szereplésért. Ez a megállapítás nagyon igaznak bizonyul a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület kötelékébe tartozó sportolókra, akik az országos bajnokikon taroltak az elmúlt hetek során. Az egyéni pontvadászatban ugyanis valamennyi korosztályban kimagasló ereményekkel tértek haza.

Elsőként az utánpótlás egyéni Magyar Bajnokok állhattak dobogóra egy hosszú idény végén. A legfiatalabbak mezőnyében – gyerekeknél – Torda Soma (Szomszéd Darts SE), míg az ifjúsági lányoknál Turai Krisztina (Szolnoki Baglyok DC) lett az első. A serdülő fiúknál a szombathelyi Csóka Dániel nyakába akasztották az aranyérmet, ahogy szintén az SZDCSE-ben is megfordult Borbély András is bajnok lett (a Pápai HDC kötelékébe tartozó fiú az ifjúságiaknál lett első).

Nemcsak a fiatalok mezőnyében volt oka örülnie a Szombathelyi Darts Club SE szimpatizánsainak. A felnőtt hölgyek mezőnyében indult a vasi klub színeit képviselő Szolnoki-Vaskó Angéla, aki kiváló versenyzéssel nála sokkal tapasztaltabb versenyzőket megelőzve az országos egyéni soft bajnokság végén a harmadik helyet szerezte meg, ami pályafutásának egyik legnagyobb sikere.

A férfiaknál is volt tétje az elmúlt napoknak. Mányoki Krisztián a harmadik vonalban indult és remek teljesítményének köszönhetően az ötödik helyet csípte meg, amellyel feljutott a magasabb osztályban, így a következő évet ott kezdi meg. Szabó András az egyéni OB soft mezőnyében 10. pozícióban fejezte be a versenyt és ezzel a helyezéssel megőrizte első osztálybeli tagságát is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!