A hétvégén rendezték volna a másodosztály nyugati-csoportjának vérbeli rangadóját, ahol két szombathelyi együttes feszül egymásnak. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület valamint a Haladás VSE párharcát viszont csütörtök késő este játszották a Gál László Egyetemi Sportcsarnokban. A szokatlan időpont ellenére zsúfolásig megtelt a lelátó, hiszen valóban kiemelt csemegének számít ez a találkozó.

Az egyetemi egyesület és a Hali keretében is történtek változások, ugyanakkor mindkét gárda a saját játékával szerette volna megnyerni az összecsapást. A zöld-fehérek egy-egy győztes és vesztes meccsen voltak már túl, ezzel szemben a SzoESE egyszer lépett pályára korábban, amelyen nem tudtak pontot szerezni. Ilyen előjelek mellett vérbeli rangadót jásztottam, minden tekintetben.

A lelátón minden pontot vastapssal jutalmazott a közönség és eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy nem melegedtek be a játékba a felek. Majd néhány fontos pontot a vendégek szereztek meg, jött is egyből az időkérés hazai oldalon. Hiába, mert Németh Anna ütéseivel tovább nőtt a különbség a csapatok között. A friss cserék sem változtatták meg a forgatókönyvet, lépéselőnybe került a Hali.

Ebből erőt is merítettek a vendégek, akik öt nap alatt harmadik tétmérkőzésükön kellett bizonyítaniuk. A házigazda fiatalja próbálták felvenni a meccs ritmusát, azonban könnyű labdákat rontottak, amit jó érzékkel használt ki a Haladás. Mucsi Péter ekkor már a cseréknek is annak szellemében adott játékperceket, hogy újabb taktikai elemeket gyakorljanak valamint a kulcsjátékosok pihenhessenek.

A harmadik felvonást úgy kezdték a felek, hogy a SzoESE mindenképpen húzni akarta a meccs végét, a Hali viszont pontot akart tenni a találkozó végére. Itt már mindkét csapat a másik hibájából élt, ugyanakkor a kritikus pillanatban a vendégek játékosai maradtak nyugodtabbak. Ennek köszönhetően 57 perc alatt magabiztosan 3-0 arányban megnyerte a városi rangadót a Haladás VSE. A Hali a harmadik, a SzoESE a hatodik helyről várhatja a folytatást.

Szombathelyi Egyetemi SE – Haladás VSE 3-0 (11, 13, 14)

SzoESE: Egyed-Halmosi N., Fülöp A., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs.
Libero: Tauker S.
Csere: Lajos R., Imre Z., Nagy D., Dónáczi K.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Péter E., Stéger B., Dabronaki E.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Németh-Takács Bernadett

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!