Vasárnap késő délután folytatódott a másodosztályú labdarúgó-bajnokság, így ismét pályára lépett a Szombathelyi Haladás, amely a legutóbbi játéknapon alkalmával botlott és ezt a csorbát hazai közönsége előtt szerette volna kijavítani. A Merkantil Bank Liga soron következő felvonása alkalmából a Pécs ellen kellett volna begyűjteni a vasi futballistáknak a három pontot.

A vasi együttes meglehetősen hullámzó játékra volt eddig képes, hiszen képesek voltak jó játékkal magabiztos győzelmet aratni, de meglepő vereségek is kijutottak eddig. A középkezdést követően igyekeztek a főszereplők felmérni az ellenfél játékstílusát, erejét és taktikai hadrendjét. Érezhető volt, hogy felesleges kockáztatásokba egyik oldal sem ment bele.

A tapogatózó első percek után mindkét csapat jelezte riválisának, hogy komolyan kell venni őket. A Haladás birtokolta többet a játékszert, sőt a komolyabb helyzeteket is ők dolgozták ki. Ugyanakkor a pécsi támadósor is riogatott becsülettel és csak a szombathelyiek kapusának bravúrjával sikerült megőrizni a 0-0-ás eredményt.

A második félidőben tovább fokozódott a küzdelem, a Haladás többször veszélyeztetett, de hiába. Csak nem sikerült megszerezni a lélektanilag is fontos vezető találatot. Három százszázalékos ziccert követően aztán jött a fordulat és a pofon. Egy vendég sarokrúgást követően röviden szabadítottak fel a vasi védők, Harsányi igazított egyet a játékszeren és óriási gólt lőtt.

A hátralévő időben sem sikerült feltörni a vendég védelmet a hazaiaknak és egyre elkeseredettebben játszottak. Ez sokkal több pontatlanságot is hozott magával, ráadásul az utolsó percekre emberhátrányba kerültek a szombathelyiek. Ene mehetett idő előtt zuhanyozni és ezzel a maradék lehetősége is elszállt a Haladásnak, hogy pontot, pontokat mentsen a Pécs ellen.

Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Haladás: Pálfi – Ene, Bolla (Tarján), Csonka, Csernik, Nyíri (Beronja) – Doktorics, Rácz (Jancsó), Zvekanov, Csernik, Simut (Horváth R.) – Pintér (Katona)

Gólszerző: Harsányi (84′)

Kiállítva: Ene (90+2′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!