A Merkantil Bank Liga 14. fordulóját rendezték vasárnap délután. Kora délután lépett pályára a Szombathelyi Haladás, amely egy hét leforgása alatt harmadik tétmérkőzését játszotta. Az előző NB II-es találkozóját hazai pályán bukra el a PMFC ellen a Jovic-legénység. Hétközi játéknapot rendeztek a Magyar Kupában, ahol a Zalaegerszeg ellen búcsúzott a vasi alakulat a további küzdelmektől.

Ezúttal Kazincbarcikára látogattak a szombathelyiek, hogy három nyeretlen fordulót követően ismét belekóstoljanak a sikerbe. Az eső által feláztatott pálya viszont nagyon megnehezítette a csapatoknak a játékot. Nehéz volt alkalmazkodni a játéktérhez, emiatt ritkán alakítottak ki veszélyes helyzeteket a főszereplők. A mezőnyben gyűrték leginkább egymást a labdarúgók, aztán egy perc alatt megváltozott minden.

Először Horváth Rajmund keverte meg a hazai védelmet, majd Beronjához játszott, akit a büntetőterületen belül buktattak. A megítélt büntetőt Rácz magabiztosan értékesítette a 36. percben. Sokáig viszont nem örülhettek a szombathelyiek, hiszen a középkezdést követően a barcikai ellentámadás első csapása a kapufán csattant, a kipattanót pedig Kotula vágta a léc alá.

A szünetig még veszélyeztettek a hazaiak, de maradt az 1-1-es állás. A térfélcsere után jobbára ívelésekkel próbáltak a csapatok a védelem vonala mögé kerülni, de jól zártak a reteszek és a kapusok is remekül éltek a játékkal. Aztán ismét a szombathelyiek szerezték meg a vezetést a 60. percben. Egy sarokrúgást követően Csonka előzte meg emberét és bólintott a hálóba.

A hajrára mindent egy lapra feltéve rohamoztak a hazaiak, azonban úgy tűnt, hogy sikerül megőrizni a vendégeknek az előnyt. A sors furcsa fintoraként viszont a ráadásban sikerült bevenni Pálfi kapuját egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után. Pinte volt szemfüles, aki lecsapott az előrevágott labdára és a kivetődő hálóőr mellett betalált és ismét kiegyenlített a Barcika.

Kazincbarcika – Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1)

Haladás: Pálfi – Beronja, Csonka, Jagodics, Bosnjak – Zvekanov – Doktorics (Csernik), Szakály, Rácz (Lucas Simut), Katona – Horváth R. (Nyíri).
Vezetőedző: Aleksandr Jovic

Gólszerző: Kotula (38′), Pinte (90+1′) illetve Rácz (büntetőből – 37′), Csonka (60′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!