Még egy hete sincs hogy hazatért Spanyolországból a magyar bajnok, amely nemzetközi kupaporondon szerepelt. Azóta viszont már a második tétmérkőzését játszotta az élvonalbeli férfi futsal bajnokságban a címvédő. Csütörtökön a Nyíregyháza ellen aratott magabiztos győzelmet követően hétfő este Debrecenben kellett helytállnia Felipe Conde tanítványainak. A DEAC ellen pedig nem mehettek biztosra a szombathelyiek.

Már csak azért sem, mert a hajdúságiak meglepő vereségek mellett hatalmas skalpokat gyűjtöttek be az egyik lejátszott mérkőzéseik során. Ráadásul a vasi keretben többen is hiányoztak, így felforgatott csapattal kellett begyűjteni a győzelemért járó pontokat. A vártnak megfelelően alakult az első játékrész: a hazaiak megszállták saját térfelüket és kontratámadásokkal próbáltak zavart okozni a vendég védelemben.

A Haladás címvédőhöz méltó módon végig birtokolta a labdát, és próbálta feltörni a debreceni reteszt. Az állóháborúnak eredményeként kevés helyzet alakult ki, megbecsülték a labdát a játékosok. Egészen a játékrész utolsó percig, amikor egy labdaszerzés követően hatalmas gólt ragasztott Arnon a jobb felső sarokba. A folytatásban felbátorodott a házigazda és próbált több támadást vezetni.

Ez viszont lehetőséget biztosított a Haladásnak, hogy a fellazult hajdúsági védelmet újra mattolja. Hol az utolsó passz, hol a lövések pontossága hagyott kívánnivalót maga után, így sokáig maradt a 0-1-es állás. A hajrában aztán Faragó használta ki a szombathelyi védelem figyelmetlenségét, mégsem maradt döntetlen az állás. A vendégek csapatkapitánya Dróth Zoltán 8 másodperccel a vége előtt állította be a 2-1-es végeredményt.

DEAC – Haladás VSE 1-2 (0-1)

Haladás: Alasztics – Knizs, Henrique Diniz, Sipos, Arnon.
Csere: Gyimesi, Győrffy – Kovács, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Faragó (38′) illetve Arnon (19′), Dróth Z. (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!