A nyitófordulót követően szombathelyi rangadóval folytatódott a másodosztályú sakkbajnokság. A Széchenyi-csoportban a második fordulóban az Arborétum-Herény csapata látogatott a Haladás otthonába. Egy városi derbinek pikantériáját az adja, hogy az erőviszonyoktól és az elért eredményektől függetlenül kiszámíthatatlan eredményt hozhat az összecsapás.

A halottak napja miatt egy perces megemlékezéssel, főhajtással tisztelegtek a sportolók, csak ezután ültek asztalhoz. Azt már a mérkőzések előtt látni lehetett, hogy mindkét gárda igyekezett úgy kialakítani csapatát, hogy az idősebbek mellett tehetséges fiatalok is helyet kapjanak. Számukra ugyanis kiemelten fontos, hogy minél több kiemelt tétmérkőzéssel vértezzék fel magukat.

Persze akadtak igazi húzónevek is, akik meghatározó szerepet töltöttek be csapataiknál. Valamennyi résztvevő a megfontolt játékra helyezte a hangsúlyt, csak egyetlen táblánál remiztek feltűnően gyorsan. A többinél viszont valódi állóháború alakult ki, egyik játékos sem szeretett volna fontos figurát vagy épp pozíciót feladni, ráadásul mindezt időtakarékos módban.

A türelem ezúttal is jó fegyvernek bizonyult a Haladás oldalát nézve, hiszen a herényiek közül többen is korán hátrányba kerültek. Ezt az előnyt végig megőrizte a házigazda. A keretidő végéhez közeledve aztán a Hali fiataljai domináltak és ennek is köszönhetően magabiztos különbségű győzelmet arattak. A Haladás így listavezetőként, míg az Arborétum-Herény a hetedik helyről várhatja a folytatást.

Haladás VSE III. – Arborétum-Herény 8.5-3.5

Nyert: Takács G., Joó G., Petróczy Z., Pergel B., Farkas B., Balogh G., Bolla Zs. illetve Arany T., Marton Z.

Remizett: Tóth T., Bárdics M., Vilics H. illetve Finy M., Gábor A., Foki R.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!