Hétvégén folytatódott a férfi másodosztályú röplabda-bajnokság, amelynek tagjaként szerepel a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata is. A nyáron alaposan kicserélődött a vasi gárda kerete, több utánpótláskorú játékos csatlakozott a felnőttekhez. Ugyanakkor eddigi meghatározó szerepkörben bizonyított röplabdázó távozott a szombathelyiektől.

Az új vezetőedző, Kovács Balázs irányításával jól kezdte a pontvadászatot a SzoESE, amely a legutóbbi hétvégén hazai pályán gyarapíthatta pontjai számát. A megszokott menetrend alapján ezúttal is két-két mérkőzés várt a csapatokra. A szombathelyi Gál László Egyetemi Sportcsarnokban a házigazda mellett a UNI Győr-SZESE valaminta DSE Dunaújváros lépett pályára.

Elsőként a szomszédvári rangadóra került sor, azonban hiába tartotta a lépést az első játszma során rutinosabb ellenfelével a SzoESE, nem sikerült a szettet megnyerni. Ez pedig – mint utóbb kiderült – sorsdöntő volt. A vendégek megnyugodtak és magabiztosan játszhatták, amit szerettek volna. Ezzel szemben pedig a szombathelyiek görcsössé és kapkodóbbá váltak.

Ennek eredményeként sima győri siker született az első találkozón. A másodikon viszont őrületes csata kerekedett. Bár a Dunaújváros került lépéselőnybe, a vasi együttes jól összekapta magát a folytatásra. A háló közelében remekeltek a szombathelyiek és fordítani tudtak a játszmák tekintetében. Ugyanakkor a DSE nem adta magát könnyen és végletekig kiélezett labdamenetek végén egalitáltak.

A döntő, ötödik játszmában viszont már a fáradtsággal is számolnia kellett a vendégeknek, akik ezt a terhet már nem tudták kezelni. A SzoESE remek nyitásfogadásokkal léptek meg és megszerzett előnyükkel jól gazdálkodtak. Kis szerencsével a győrieket is megszorongathatták volna Kovács Balázs tanítványai, ugyanakkor nem vallott szégyent haza pályán a vasi csapat.

SzoESE – UNI Győr 0-3 (20, 16, 5)

SzoESE: Varga E., Gőczi R., Szabó G., Bíró B., Dobos A., Kovács B.
Libero: Palotai P.
Csere: Lang M., Paál D., Konetsny B., Temesi M., Magyar Z., Rózsa R.
Vezetőedző: Kovács Balázs

*

SzoESE – DSE Röplabda Akadémia 3-2 (-20, 22, 12, -19, 8)

SzoESE: Varga E., Gőczi R., Szabó G., Paál D., Konetsny B., Kovács B.
Libero: Palotai P., Müller B.
Csere: Bíró B., Dobos A.
Vezetőedző: Kovács Balázs

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!