A legutóbbi hétvégén folytatódott a női másodosztályú röplabda-bajnokság. A nyugati csoportban érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kerete a nyáron alaposan kicserélődött és tehetséges fiatalok érkeztek, akiknek beépítése folyamatosan zajlik. Ennek megfelelően Bodzer Attila vezetőedző az alapszakasz második felére várja, hogy tanítványai azt nyújtsák, amit elvár tőlük.

Vasárnap késő délután Ajkára látogatott a SzoESE, hogy próbáljon meglepetést okozni, azonban nem volt könnyű helyzetben. Kapitányát nélkülözve kellett volna a Röpisulit legyőzni, jobbára a tehetséges fiatalokkal teletűzdelt kezdőcsapatnak. Az első szett során jól tartotta magát a szombathelyi együttes, helyenként sikerült felvenni a játék pörgős ritmusát is.

A hajrára viszont a nyitások mellett a pontos ütések sem úgy “ültek”, ahogy szerették volna. Nem szegte kedvét a vendégeknek, hogy hátrányba kerültek és hasonlóan koncentrált játékkal folytatták a találkozót. A magassági különbséget is sikerült áthidalnia a vasi lányoknak és látványos csatára késztették az Ajka csapatát. A szettet viszont ezúttal sem sikerült megcsípniük.

A harmadik játszma során már a cserejátékosokon volt a sor, hogy borsot törjenek a hazaiak orra alá. Nem is vallottak szégyent a vendégek, hiszen a legszorosabb szettet ők produkálták, azonban nem sikerült szépíteni. Ezzel pedig közel hetven percnyi játék után 3-0-ra veszítették el a találkozót. Az eredmény azonban nem tükrözi pontosan a mutatott játékot.

Röpisuli Sportegyesület – SzoESE 3-0 (16, 15, 20)

SzoESE: Imre Z., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs., Donáczi K.
Libero: Tauker S.
Csere: Wölfer E., Schnalzer D., Fülöp A., Nagy D.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!