Zsiórben nyeri mérkőzéseit a Haladás VSE az élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszában. Már a szezon elejét is jól megnyomták Felipe Conde tanítványai, akkor azonban a játék még néhol döcögött. Időben érkezett a pofon, amelyet a nyírségben kaptak Dróthék. Szeptember vége óta viszont nem találtak legyőzőre a vasi futsalosok, akik így megérdemelten vezetik a tabellát.

A győzelmek mellett pedig a mutatott eredményes játék miatt is bizakodó a szurkolótábor. Kedvenceik ugyanis az erőltetett menet dacára is remekeltek és bizonyára mindent megtesznek a fővárosban. A 15. fordulóban ugyanis Újpesten vizitálnak a szombathelyiek, akik az alapszakasz első körében a Haladás Sportkomplexumban könnyed 6-1-es sikert arattak.

Ezzel szemben a lila-fehérek szereplése meglehetősen hullámzó volt az elmúlt hetekben. A Magyar Futsal Akadémia legyőzése rutinfeladat volt, míg az Aramis elleni siker mindenképpen dicséretes teljesítményként könyvelhető el. Ugyanakkor a Veszprém, a Nyírbátor és főleg a DEAC elleni vereség miatt továbbra is elég távoli álomnak tűnik az 1-6. hely megszerzése az alapszakasz végén.

A szombathelyiek pedig az Újpest elleni tétmérkőzéssel már félszemmel a közelgő Bajnokok Ligája elitkörére fókuszálhat, készülhet. A Portugáliában megrendezendő csoportmeccsekre csak ezen az összecsapáson lesz lehetősége Felipe Condénak finomítani a taktikán. A derbit követően szusszanásnyi pihenő következik, majd jöhet az év legjobban várt eseménye a futsalcsapat számára.

Újpest FC-220VOLT – Haladás VSE
2023. november 24. (péntek) – 20:45
Budapest, UTE Atlétikai Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!