A vasi alakulat a Kecskemét gárdája ellen szerette volna megtörni rossz szériáját és ismét a győzelem ösvényére lépjen. További nehézséget ígért, hogy több játékos kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott illetve nem állhatott rendelkezésre.

A tartalékos összeállítás ellenére sem szeppent meg a házigazda és főleg védekezés terén nyújtott kiegyenlített teljesítményt. A Kecskemétnek láthatóan nem ízlett ez a felállás és nagyon körülményesen tudtak csak gyűrűbe találni. Ezzel szemben a körmendi játékosok a védekezés szilárdságától felbátorodtak és nagyon hatékonyan tüzeltek. Ráadásul a kispad is hozzátette a magáét.

Főleg Kiss Mátyás játszott elemébe, aki távolról nagyon pontosan dobott. Fokozatosan nőtt a különbség a második negyed során, Forray Gábor időkérésének dacára is. Húsz percnyi játék után úgy tűnt, hogy ezúttal magabiztos győzelmet fog aratni a vasi gárda. Intő jel volt azonban, hogy az elmúlt hetek során nagyobb előnyről is veszített már a Rába-parti alakulat.

Nem tévesztett lépést a folytatásban sem hazai együttes riválisuk pedig továbbra is csak szenvedett. Ennek is köszönhetően Kocsis Tamás vezetőedző valamennyi játékosának lehetősége tudott biztosítani. A tehetséges fiatalok pedig szintén hozzátették magukét a csapat teljesítményéhez. Végül magabiztos játékkal kirukkolva megérdemelt győzelmet aratott az Egis Körmend, amely hát siker mellett négy vereséget jegyez.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 94-70 (28-11, 14-11, 22-22, 18-22)

Körmend: Morgan 22/12, Takács K. 10/6, Ferencz Cs. 12/6, Durázi K. 9, Tolbert 16/3.
Csere: Sylla 6, Kiss M. 8/6, Djogo 9/3, Herczeg K. -, Schmera 2, Tóth -, Geröly -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!