Meglehetősen kétarcú az idei Egis Körmend, amely kiválóan kezdte a bajnokságot, majd következett egy hullámvölgy, amelynek végén légióst is cseréltek a vasi gárdánál. Úgy tűnt, hogy Sylla érkezésével sikerült újult erőt kölcsönöznie a piros-feketéknek, azonban még nem döccenőmentes a játékuk. Ezt pedig a nagyobb rutinnal rendelkező riválisok is kihasználták.

Ennek eredményeként a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat is elveszítettek Kocsis Tamás tanítványai.A Zalaegerszeg és a Fehérvár ellenit követően legutóbb Oroszlányban vesztett rangadót a Körmend. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy az első két negyedben esélyt sem hagyott a házigazdának. A vékony kispad és a fáradtság mellett az OSE támadójátéka is közbeszólt a végeredményben.

Nem véletlenül szomorkodnak a szurkolók, hiszen elérhető közelségben volt az élboly, hiszen több körbeverés is született az elmúlt hetek során. Így 14 ponttal a 7. helyről várhatja a szombati javítási lehetőséget a Körmend, amely nem lesz könnyű menet. Már csak azért sem, mert Forray Gáborék minden évben szívós kerettel rendelkeznek és valamennyi csapatot képes meglepni.

Ez lesz a hétvégén is a célja a Kecskemét együttesének, amely szintén hullámzó játékkal és teljesítménnyel rukkolt ki. Az alföldi együttes jelenleg a 13. helyet foglalja el 11 megszerzett pontjával. A különbség tehát sokkal szorosabb, mint tűnik. Ha pedig azt vesszük, hogy Bouges révén közel 20 pontos átlaggal rendelkező hátvédjük is van, komoly nehézségek várnak a vasi együttesre.

Egis Körmend – Duna Aszfalt DTKH Kecskemét
2023. december 2. (szombat) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!