A nyáron alaposan megfiatalodott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda csapata, amelynek keretében már szezon közben is történt mozgás. Sérülések és családi okok miatt szinte rendre más felállással kényszerültek pályára lépni, így Bodzer Attilának a csapat összeállítása valamint az érkezők beépítése is sokkal körülményesebb, mint számítani lehetett rá.

Ráadásul a formálódó alakulatra ráfért volna egy siker, amiből erőt tudnak meríteni az alapszakasz végéig. A balatonfürediek ellen viszont csak a tisztes helytállásban reménykedhettek a játékosok. A Szent Benedek nagyobb rutinnal rendelkező játékosai mellé tehetséges fiatalok is bizonyítási lehetőséget kaptak, így a vendégek komplett kerettel érkeztek a tartalékosan felálló SzoESE ottonában.

A vendégek gyorsan bekezdtek a találkozó elején és szinte állva hagyták a szombathelyieket. Kőkemény nyitásokkal és precíz ütésekkel szedték szét a SzoESE védelmét, akiknek valamennyi pontért meg kellett szenvedniük. Negyedórát követően már vezetett a szettek tekintetében is a Szent Benedek II. számú csapata. A folytatásban már felbátorodtak a szombathelyiek is és helyenként szép játékkal rukkoltak ki.

A vendégek viszont már a cseréknek is lehetőséget adtak, akik kisebb döccenők mellett sikerrel abszolválták a második játszmát is. Az utolsó etapra próbálta meglepni ellenfelét a SzoESE, de ekkor már a fáradtsággal és a szűk kispad okozta variációs lehetőségek csökkenéssel is számolniuk kellett. Így szűk egy órányi játék végén magabiztos, papírforma eredmény született.

SzoESE – Szent Benedek RA II. 0-3 (7, 14, 15)

SzoESE: Wölfer E., Horváth K., Dóka V., Gábriel R., Nagy D., Donáczi K.
Libero: Tauker S.
Csere: Fülöp A., Szalai Cs.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!