Nehéz mérkőzés vár Kocsis Tamás tanítványaira péntek este, hiszen az egyik legjobb kerettel valamint patináns múlttal rendelkező rivális otthonába látogatnak. A Rába-parti alakulat ezúttal Szolnokon fog pályára lépni egy hamisítatlan piros-fekete derbin, amely minden alkalommal független attól, hogy ki, milyen erős és hogy az elmúlt hetek során milyen játékkal rukkolt ki.

Kétségtelen tény, hogy az Egis Körmend az előző játéknapon remekelt és kiváló játékkal nyert a Kecskemét elleni összecsapáson. Végig kontrollálta a derbit és a stabil védekezésre építette játékát a Rába-parti együttes. Erre szüksége lesz a pénteki összecsapáson is, hiszen két közvetlen riválisról van szó. A Körmend és a Szolnok is 6 győzelmet szerzett, előbbinek viszont jobb a kosáraránya.

Intő jel viszont a vasi együttesnek, hogy míg hazai pályán kiválóan játszik, idegenben több vereséget számlálnak, mint ahány meccset sikerrel vettek. Szolnokra pedig korábban is igaznak bizonyult, hogy nem nyerni járnak. Ezt a képet mintha árnyalná a Tisza-parti gárda, hiszen a legutóbbi fordulóban a Falco magabiztosan nyertek. Ráadásul idén mintha nem olyan gördülékenyen menne a csapatjáték.

A Szeged ellen szoros, az Alba, a ZTE és a Falco viszont nagyobb különbséggel győzték le Rudneréket. Ugyanakkor az is tény, hogy csak a Falco tudott nyerni Szolnokon. Ráadásul Thomas személyében kiváló játékszervezője van az alföldi csapatnak, amely nem fogja könnyedén adni magát. Nagy kérdés, hogy a Körmend melyik arcát mutatja és sikerül-e megtörnie a visszafogott idegenbeli szereplését?!

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend
2023. december 8. (péntek) – 18:00
Szolnok, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!