Pénteken megkezdődött a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság újabb fordulója, játéknapja. Az Egis Körmendre ismételten nehéz derbi várt, ezúttal Szolnokra látogattak Kocsis Tamás tanítványai. Mindkét gárda azonos győzelem-vereség mutatóval állt (6-4), míg a vasi alakulat a Kecskemét felett aratott sikerrel, addig a Tisza-partiak a Falco elleni botlással fordultak a meccsnek.

A hazaiak azonnal nekiestek ellenfelüknek a feldobást követően. Nagyon igyekeztek Rudnerék, hogy feledtessék a néhány nappal korábbi kisiklást. Hiába kért időt a vendégek mestere, nem fékezett az Olaj, folyamatosan nőtt a különbség. Sem a védekezése, sem a támadása nem volt kellően acélos a körmendi oldalon, így 10 perc játék után magabiztos volt a Szolnok vezetése.

Ezután próbálta rendezni sorait a vasi alakulat és fokozatosan sikerült is elkapni a játék ritmusát. Először a védekezést tették helyre a vendégek, ezzel lelassították a Tisza-partiak rohanását. Fokozatosan sikerült kidolgozni a támadásokat is, ami eleinte nem volt túl eredményes, de a szünetig így is tudott faragni a kölönbségen az Egis Körmend. Nagy kérdés volt, hogy a második félidő mit tartogat?!

Izgalomból nem volt hiány a térfélcserét követően sem. Ferencz Csaba ismét vezére volt csapatának, összesen 60 %-os pontossággal tüzelt a triplavonal mögül. Durázi is hatékony volt a palánk közelében, ugyanakkor a légiósok távolról rendkívül pontatlannak bizonyultak. Szép lassan olvadt a különbség a felek között, az utolsó 10 perc kezdetére már csak hat pontos volt a szolnoki előny.

Szép lassan csordogált a találkozó, egyre jobban közelített a Körmend, ugyanakkor a kritikus pillanatban mindig akadt valaki, aki hazai részről jókor talált be. Wiggins és Little voltak a kulcsfigurák, védekezésben és támadásban is segítették csapatukat. Az utolsó percig küzdött az Egis Körmend, de ezen az estén az első negyedben nyújtott teljesítmény bizonyult döntő tényezőnek.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 79-73 (28-16, 15-17, 20-24, 16-16)

Körmend: Morgan 13, Takács 2, Ferencz 20/18, Durázi 15/6, Tolbert 11.
Csere: Djogo 10, Sylla 2, Kiss -, Herczeg -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!