A héten nemcsak az élvonalban, hanem a másodosztályban is rendeztek fordulót. Az alapszakasz féltávjánál járva jó eredményekkel rendelkezett a Haladás-fakó, amely leginkább a korosztályos játékosokra építi csapatát. Ennek megfelelően a dobogóhoz közel áll és az Érd ellen szerette volna javítani, hogy legutóbbi két találkozóján sajnos nem szerzett pontot.

A sereghajtó nem is tudta sokáig megnehezíteni a szombathelyiek dolgát. Szinte a kezdést követően megszállták saját térfelüket a vendégek és próbáltak foggal-körömmel védekezni. Ez csak a 3. percig sikerült, ezután viszont kiszakadt a gólzsák. Az alaphangot Fehér Dániel alapozta meg, aki alig egy perc alatt kétszer is megzörgette a vendégek hálóját.

Sokkal nagyobb sebességi fokozatban játszott a Haladás II., amely nemcsak tetszetős támadásokat vezetett, hanem tudatos akciók kidolgozásával és értékesítésével növelte a különbséget. A fiatal hazai alakulat nem ritkán látványos megoldásokkal is színezték a játékukat, amelyet a közönség is nagy örömmel fogadott. A gólzáporos első félidőt követően a lényegi dolgok már eldőltek.

A második játékrész sokkal inkább a sérülések elkerülésének jegyében telt. A szombathelyiek csak annyit engedtek ellenfelüknek, amennyit feltétlenül szükséges volt, de felesleges kockázatot nem vállaltak. Az érdiek erejéből csak a végeredmény kozmetikázásra futotta, a Hali-fakó pedig újra bizonyította, hogy a korosztályos játékosok képzésében is jeleskedik a vasi klub.

Haladás VSE II. – WPC Meister-Érd-SZISE 7-2 (6-0)

Haladás: Homlok L. – Vidák B., Volner B., Sipos G., Dobos D.
Csere: Győrfy B., Novák D., Kiss P., Körmendy G., Knizs O., Szalóki-Varsányi B., Fehér D., Vajda D.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Fehér D. (3′, 4′, 10′, 16′), Sipos G. (6′, 37′), Volner B. (13′) illetve Kincses (25′, 35′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!