Hétközi mérkőzéssel folytatódott a női másodosztályú röplabda-bajnokság a két szombathelyi együttes számára. A Haladás VSE és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapatai az alapszakasz során egyszer már találkoztak. A Gál László Egyetemi Sportcsarnokban megrendezett találkozón magabiztos játékkal szerezték meg a győzelmet Mucsi Péter tanítványai. A visszavágón is hasonló forgatókönyvben reménykedtek a zöld-fehérek.

Ezzel szemben a még mindig csak formálódó SzoESE szerette volna megnehezíteni a dobogós helyekre pályázó Haladás dolgát. A vendégek ezúttal is felforgatott kerettel érkeztek, nagy teher hárult a tehetséges fiatalokra. Már rögtön a kezdést követően a Hali röplabdázói jelezték, hogy nem veszik félvállról az összecsapást. Gyorsan időt is kellett kérnie Bodzer Attila vezetőedzőnek.

Hiába, mert ez sem zökkentette ki a Haladást a saját ritmusából, akik nagyon koncentrált játékkal gyűjtögették pontjaikat. Alig negyedóra alatt lépéselőnybe is került a házigazda. A folytatásban sem vette vissza tempót a vendéglátó és ekkor már Mucsi Péter is rotálta játékosait becsülettel. A forgatókönyv viszont nem változott, a Haladás ügyelt arra, hogy ne engedje ki kezéből az irányítást.

Az utolsó szett során a SzoESE egyre javuló formát mutatott, de ezzel is csak a lépést tudta tartani a játszmán belül. Amikor kellett és főleg a hajrában, akkor ismét a házigazda akarata érvényesült. Végül 53 percnyi játékot követően hozta a kötelezőt a Haladás és továbbra is őrzi második helyét a tabellán, a SzoESE nyeretlenül a sereghajtó pozícióban áll.

Haladás VSE – SzoESE 3-0 (9, 11, 14)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Dabronaki E.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Bánfi N., Kocsis D., Rudolf L., Stéger B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

SzoESE: Lajos R., Imre Z., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Donáczi K.
Libero: Nagy D.
Csere: Wölfer E., Schnalzer D., Fülöp A.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!