Igazi sportcsemegére kerül sor kedd délután a Delfin Sportiskolai Sportegyesület valamint a Szombathelyi Sportiskola tornász szakosztályának otthonaként szolgáló tornacsarnok. A kámoni létesítményben hosszú évek óta kiváló műhelymunka folyik, ezt az elért eredmények mutatják meg leginkább. A korosztályos és felnőtt válogatottban is rendre megmutathatják magukat a vasi tornászok.

Vizer Erzséber és Rácz Gábor munkásságának köszönhetően a sportág népszerűsége töretlen a régióban. Rengeteg gyermek ismerkedett meg a torna szépségeivel, többen pedig élsportolóként bizonyítottak a világnak és önmagunknak. Dévai Boglárka története talán az egyik leginspirálóbb mind közül, aki kisgyermekként ismerkedett meg a sportággal és vált hazánk legjobb tornászává.

Megannyi hazai és nemzetközi eredményét két európa-bajnoki éremmel koronázta meg. Eb-arany és bronzérmét követően egy makacs sérülés hátráltatta és hozta meg a nehéz döntést: végérvényesen befejezi profi pályafutását. Ennek alkalmából köszöntik az ünnepségen edzői, pályatársai és természetesen a szombathelyi városvehetés. De nemcsak egy professzionális karrier kerül reflektorfénybe.

Dévai Bogi edzője Rácz Gábor is mérföldkőhöz ért. A legendás mesteredző tanítványa valamennyi sikeréénél ott volt, ráadásul a Sportiskola vezetőjeként, egyetemi oktatóként és a Szombathelyi Tornász Műhely egyik alapítójaként is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Rácz Gábor idén ünnepli 40. éves edzői pályafutását, ami remekül keretbe foglalja tanítványa pályafutását is.

Érdemes lesz kilátogatni a kámoni tornacsarnokba, ahol színvonalas műsor és ünnepséggel köszöntik a két – túlzás nélkül állítható – szombathelyi legendát.

Szombathely, Arborétum Sportcsarnok
2023. december 19. (kedd) – 17:00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!