A 12. fordulóban rendezett vasi rangadó méltó volt hírnevéhez, hiszen kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók. A pályán a várt nagy csata viszont elmaradt, hiszen a piros-feketék támadásban, később pedig már védekezésben sem tudták tartani a lépést a címvédő Falco együttesével. A kesergésre viszont nincs idő, hiszen szerda este újabb nehéz mérkőzés vár az Egis Körmendre.

Ráadásul ismét hazai pályán bizonyíthatnak Kocsis Tamás tanítványai, akik a 13. fordulóban az NKA Universitas Pécs gárdáját látják vendégül. Az eddig lejátszott találkozók során bebizonyosodott, hogy egyetlen csapat sem mehet biztosra. Megannyi körbeverésnek eredményeként egy győzelem és egy vereség nagyon sok helybe kerülhet az érintett együtteseknek.

Jelen pillanatban a tabellán öt gárda is azonos mutatóval áll. A negyedik ZTE és a nyolcadik Szeged között található szintén 6 sikerrel és 6 vereséggel álló Körmend valamint Pécs is. A csapatok között csak a kosárarány vagy épp az egymás elleni eredmény a döntő tényező. A vasi gárda a hatodik, míg soron következő riválisa az ötödik helyet foglalja el a tabellán.

A Pécs a legutóbbi fordulóban legyőztes a Szolnoki Olajbányászt, akik így távolodnak a listavezető Falcótól és az Alba Fehérvártól. Ugyanakkor a baranyaiak távol saját otthonuktól eddig nem nyújtottak meggyőző játékot. Vendégként csak egyszer tudtak nyerni. Az Egis Körmend zsinórban két vesztes meccsét követően szeretné megörvendeztetni szurkolóit, ugyanakkor felmerül a kérdés?

Melyik csapat akarata fog érvényesülni a forduló rangadóján? Tűzerőből a vendégeknél nem lesz hiány, hiszen a bajnokság egyik legponterősebb csapatáról van szó. A vasi piros-feketék ellenben az NB I-es mezőny azon részéhez tartoznak, akik hatékonyan tudnak védekezni. A győzelem megszerzésének kulcsa tehát az lesz, hogy ki tud többször, jobban dominálni a szerda esti mérkőzésen…

Egis Körmend – NKA Universitas Pécs
2023. december 20. (szerda) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!