A bajnoki címvédő Kaposvárra látogat szombaton a Tippmix férfikosárlabda NB I./A csoportjának tizenhatodik fordulójában. Nagy feladat vár a somogyiakra, Dalibor Damjanovic tanítványaira, ha meglepetést szeretnének okozni. A bajnokság első felvonásában magabiztos, 103-66 arányú győzelmet arattak Perl Zoltánék, ugyanakkor a hazai klub beharangozója szerint Tahj Eaddy számít a szurkolókra és arra, hogy erőt adnak a csapatnak.

– Nagyon tehetséges csapattal játszunk, akik remek formában is vannak. Mi azonban hazai pályán leszünk, ahol a szurkolóink mindig kitesznek magukért. Olyan keményen fogunk játszani, amennyire csak lehetséges, hogy büszkévé tegyük őket a következő találkozón – mondta Tahj Eaddy.

A légiós azt is elárulta, hogy eddig jól sikerült a felkészülés szombatra.

– Odafigyelünk azokra a részletekre, amelyekkel gond volt a Pécs ellen, hiszen a Szombathely azonnal kihasználja a hibákat – emelte ki az amerikai kosaras. Eaddy hozzátette, hogy fegyelmezetten készült a csapat a napokban.

A Kaposvár legponterősebb játékosa, Abell Remy, aki 21,3 pontot átlagol meccsenként, a légiós ezzel az ötödik legjobb a ligában.

A címvédő Falco sorozatban 11 győzelemnél jár a jelenleg is zajló szezonban, és 14-1-es mérleggel vezeti a tabellát. A szombathelyi sárga-feketék hazai pályán még hibátlanok, mind a hét eddigi találkozójukat megnyerték, míg idegenben egy alkalommal (1 ponttal Szegeden) szenvedtek vereséget Perl Zoltánék. A Szedeák akkor hazai pályán okozott meglepetést 80–79-es diadalával. A vasiak azóta veretlenek, 11 találkozót nyertek sorozatban. Legutóbb a Honvéd szorongatta meg Perl Zoltánékat az Arena Savariaban, ám így is tízpontos hazai sikerrel zárult a 15. fordulóban rendezett összecsapás.

Milos Konakov a klub közösségi oldalának adott meccselőzetesében kliemelte, hogy új edzője és új játékos ais van a hazaiaknak.

– Az elmúlt hetek meccsein jól játszanak, ezért aztán számunkra jó védekezésre, 40 percnyi jó játékra lesz szükség, ez lesz a kulcs, ami győzelmet érhet – fogalmazott a szombathelyiek vezetőedzője.

Az utolsó 5 egymás elleni bajnokiból 3 alkalommal győzött a Falco, a hazaiak legutóbb 2 éve, január végén, 76-74-re győzték le a sárga-feketéket.

Antonio Jordano szerint csak a szombathelyieken és a megbeszéltek betartásán múlik minden.

A Kaposvár – Falco meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!