A Spartan Race az egyik legnépszerűbb program volt tavaly is az Ébredj Szombathely kínálatában. Szinte kortalan sportról van szó, amelyet nyilván lehet versenyszerűen is űzni, de megfelelő felkészülést követően bárki képes teljesíteni. Megfelelő akarat és hozzáállás kell csupán valamint a kitartás, ami a holtpontokon segíti át a résztvevőt. Jó hír, hogy idén is lesz Spartan Race.

Április 13-án kezdődő versenyre kívánt segítséget nyújtani az ELTE-SEK. A felkészülésben egy kiváló rendezvény segített, amelyet az önkormányzat és a Magyar Honvédség is kiemelten támogatott. A helyszínen egy gyors bemelegítést követően Rácz Henriette, Kívés Bendegúz és Kívés István tartott rövid ismertetőt, majd a pálya bejárása következett.

A felkészítés során 10 különböző helyszínen gyakorolhattak az érdeklődők. A függeszkedés mellett, vízszintes mászófal, olympos, kötélmászás, gumigörgetés, kúszás-mászás is színesítette a feladatok során. A sprintek mellett az egyensúlyérzékre és a gyorsaságra is nagy szükség volt, így folyamatosan mozgásban kellett maradnia a versenyzőknek, akik az áprilisi erőpróbára is nevezni fognak.

Nem hiányzott a logikai fejtörő sem valamint a sportolók belekóstolhattak a Spartan Race egyik visszatérő elemébe, a burpee-be, amelyet büntetések során szeretnek használni a szervezők. Egy biztos, aki ott volt ezen a felkészítőn, aligha lepődik meg majd a közelgő erőpróbán a feladatokkal, amelyek közül kisebb-nagyobb módosítással biztosan megtalálható lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!