Nagy hajrázásba kezdett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapata, amely a MEFOB kiírásában szeretne idén a rájátszásba kerülni. Kisebb-nagyobb megingásokkal eddig jó úton járnak Kéri Péter tanítványai, akikre a legutóbbi fordulóban a Veszprém ESC várt. A papírforma a hazaiak győzelmét ígérte, intő jelek azonban voltak.

A stabil védekezés mellett a hatékony dobóformára is szükség volt SzoESE részről. Szerencsére egyikre sem lehetett panasza a játékosoknak és a szurkolóknak sem. Főként a palánk közelében voltak elemükben a szombathelyiek, akik folyamatosan növelni tudták a különbséget. Ugyanakkor Gyánó személyében korán kidőlt a házigazda csapatából egy meghatározó játékos.

A veszprémi egyetemisták a folytatásban prbálták megnehezíteni a vasi kosarasok dolgát. Ez hellyel-közzel sikerült csak, ugyanis a legfontosabb pillanatokban mindig érkezett egy jó teljesítmény hazai részről. Kiss és Vicze által nagyon fontos triplák hullottak be, ezzel tovább rombolva a vendégek kedvét, morálját. A szünetben már magabiztos volt a SzoESE előnye.

Nem vett vissza a tempóból a második félidőben sem a szombathelyi gárda. Remek védekezés mellett már a cserejátékosok is felbátorodtak, bár távoli dobásokban nem muzsikált fényesen a kispadról érkezett különítmény. Ugyanakkor a magabiztos SzoESE győzelem egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. A megérdemelt sikernek köszönhetően zsinórban negyedik sikerét könyvelhette el.

SzoESE – VESC 93-55 (25-12, 24-18, 24-13, 20-12)

SzoESE: Kiss M. 17/9, Gyánó K. -, Vicze K. 17/12, Várkony T. 10, Takács Zs. 13/3. Csere: Kiss H. 12, Várkony K. 8/6, Matucza Gy. 6, Frisnyák D. 4, Németh M. 4, Nárai G. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

A VESC legeredményesebb pontszerzője: Stewart Matafu 25/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!