Az idei szezon eddig nem úgy sikerült az Egis Körmend csapatának, ahogyan azt sokan remélték. Kocsis Tamás együttesének eredményességét kisebb-nagyobb hullámvölgyek tarkították. Ráadásul rengeteg sérülés súlytotta a csapatot, kulcsjátékosok nélkül pedig akadozott a játék is. Ennek köszönhetően csak a hatodik helyen áll vasi piros-fekete alakulat több együttessel holtversenyben.

Az előző fordulóban végig koncentrált játékkal sikerült megtörni a nyeretlenségi sorozatot. Ráadásul a közvetlen rivális Zalaegerszeg otthonában sikerült a bravúr és 101-110-es győzelemmel zártak a Rába-parti kosarasok. A következő feladat viszont nagyon nehéz lesz, hiszen a bajnoki címre pályázó, a tabella második helyén álló Alba Fehérvár látogat Körmendre, hogy újabb sikerével zárkózzon a Falco mögé.

Ennek megfelelően – az erőviszonyok és mutatott forma alapján – a Fejér megyeiek számítanak inkább az esélyesebbnek. A hazai győzelemre csak abban az esetben van remény, ha támadásban és védekezésben is szintet tudnak lépni Ferencz Csabáék, akiktől pazar tripla dobó százalékra is szükség lesz. Vajon sikerül megtörni az Alba lendületét?

 

Egis Körmend – Alba Fehérvár 

2024. február 3. (szombat) – 18:00

Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!