Az eseményekkel teli téli szünetet követően február első hétvégéjén folytatódott a másodosztályú labdarúgó-bajnokság. A Szombathelyi Haladás keretében történt kisebb-nagyobb változás azonban a játékosok és a szurkolók is egyetértettek abban, hogy ennek a csapatnak sokkal előrébb van a helye a tabellán. Ennek reményében futott neki a vasi alakulat a Csákvár elleni tavaszi nyitómeccsnek.

A 19. fordulóban megrendezett összecsapáson nagy elánnal kezdett a Hali, azonban gyorsan alábbhagyott a lendület, hiszen alig 10 perc után telejesen új mérkőzés kezdődött. Egy kósza vendég próbálkozásnál lassan reagált a hazai védelem, majd Beronja belépőjét torolta meg piros lappal a játékvezető. A 18 méteres szabadrúgást Nahirnij végezte el, ami a sorfalon megpattanva kötött ki Pálfi kapujában.

Gyorsan cserét Jovic mester, hogy a szombathelyi védelem ne legyen könnyű célpont. Ez a terv jól sikerült, azonban a támadásokra nem sok sanszuk volt a Haladás csatárainak. A Csákvár kényelmes tempóra váltott, a hazai játékosok viszont egyre jobban felbátorodtak és kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Sőt, a félidő hajrájában az első két Haladás akciót siker is koronázta.

Először a 33. percben villant Horváth Rajmund, akinek lökete a hosszú sarokban kötött ki. Néhány minutummal később pedig előkészítőként hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pintért, aki közelről vette be a csákvári kaput. Sokáig nem ünnepelhetett a szombathelyi közönség, hiszen egyből, postafordultával jött a válasz és így 2-2-vel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A szünet után mindkét edző cserékkel próbált frissíteni: a vendégek a támadószekciót, a szombathelyiek a középpályát próbálták megerősíteni. A pályán ezután jobbára a mezőnyben csorgott a játék. Kevés helyzetet tudtak kidolgozni a labdarúgók az összecsapás ezen periódusában. Érezhető volt, hogy egy újabb gól akár a találkozót, így a három pont kérdését is végérvényesen eldöntheti.

A hazai együttes érezhetően már a döntetlen megőrzésére rendezkedett be, a csákváriak pedig egy lapra feltéve támadtak. Két nagy helyzetet sikerült is kidolgoznia a vendégeknek, ezeket azonban kihagyták, így maradt a 2-2-es eredmény. A találkozó nagy részében emberhátrányban játszó Szombathelyi Haladás ezúttal – mutatott játékával is – rászolgált a pontra.

Szombathelyi Haladás – Aqvital Csákvár 2-2 (2-2)

Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Beronja – Zvekanov, Erdei, Rácz (Jancsó) – Horváth R. (Mohos), Pintér (Kelemen), Csernik (Bolla).
Vezetőedző: Aleksandr Jovic

Gólszerző: Horváth R. (33′), Pintér (39′) illetve Nahirnij (15′), Farkas (41′)

Kiállítva: Beronja (Haladás – 12′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!