Az UTE elleni vereséget követően hazai pályán szeretett volna javítani a Haladás VSE II. Sziffer András alakulata szeretne minél előkelőbb helyről nekifutni a rájátszásnak, így minden pontra szükségük volt. Az Érd elleni derbinek is egyértelműen a vasi futsalosok számítottak az esélyesebbnek, ugyanakkor nem vehették félvállról az összecsapást és milyen jól is tették. Bár kiegészült a szombathelyi gárda NB I-es játékosokkal, de így sem mehettek biztosra.

Nagy koncentrációval lépett pályára a Hali, az előző találkozóból tanulva stabil védekezésre építette játékát. Nem adott teret az érdieknek a kontrára sem, ráadásul egyre veszélyesebb akciókat vezettek Dobosék. A megnyugtató vezető gól után már felszabadultabban játszhattak Sziffer András tanítványai. Nemcsak hatékony volt a védezekésük, de támadásra is jutott az erejükből. Ezeket az akciókat pedig kiváló hatékonysággal tudták értékesíteni a vasi futsalosok.

Bár a vendégek megpróbáltak időkéréssel és cserékkel operálni, ezekkel sem tudták megakasztani a szombathelyieket. Intő jel volt azonban, hogy a vasiak két védelmi megingását azonnal kihasználta az Érd. Ennek köszönhetően sikerült faragni a hátrányon, de igazán nem tudták veszélyeztetni az előnyt. A második félidőben mindkét gárda változtatott a játékát és feleslegesen nem kockáztattak a játékosok. Ennek eredményeként kevesebb helyzetet dolgoztak ki a felek.

A kapusoknak is sokkal kevesebb dolguk volt, azonban a mérkőzés utolsó mozzanata épp hozzájuk köthető. A vendégek próbáltak szépíteni, elég volt egy figyelmetlenség, amelyet a frissen igazolt hálóőr Soós Benjamin használt ki szemfülesen és talált a rivális kapujába. A magabiztos győzelemnek köszönhetően továbbra is a negyedik helyen áll a Hali-fakó az NB II-es nyugati csoport tabelláján, de még elérhető közelségben van számukra a dobogó alsó foka is.

Haladás VSE II. – Asterix SC Érd 7-2 (6-2)

Haladás: Gyimesi M. – Vidák B., Hajmási M., Körmendy G., Rutai B.
Csere: Soós B. – Kárász N., Kiss P., Dobány P., Dobos D., Sodics Á., Volner B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Rutai B. (3′), Kiss P. (7′), Dobos D. (8′), Vidák B. (9′, 10′), Hajmási M. (15′), Soós B. (36′) illetve Végh (6′), Szili (17′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!