Nem lehet panasza a körmendi szurkolóknak, hiszen kedvenceik az elmúlt hetek során olyan játékot nyújtottak, amellyel sok értékes és örömteli pillanatot okoztak. A legutóbbi három fordulóban sikerrel vették az akadályt a Zalaegerszeg, az Alba Fehérvár valamint a Budapesti Honvéd ellen. Ennek is köszönhetően szépen lépkedett felfelé a tabellán, jelenleg az ötödik helyen áll a Körmend.

A rivális csapatok eredményei viszont alaposan átrajzolták a tabellát. Az alapszakasz vége viszont egyre közelebb van, így aki szeretne a felsőházba kerülni, annak sok hibázási lehetősége már nem lesz. Szerda este egy újabb megvalósítandó feladat vár Kocsis Tamás együttesére, akikre egy hosszú út és egy nehéz mérkőzés vár. A Szeged hazai pályán ugyanis veszélyes ellenfélnek számít.

Az alföldi gárda mindent meg fog tenni a siker érdekében, hiszen zsinórban négy találkozót veszítettek el, így már csak a 11. helyen állnak a tabellán. A Körmend és a Szegedet 2 győzelem választja el egymástól, a novemberi felvonást pedig a vasi gárda zsebelte be 90-73-re. Így a visszavágás is fűteni fogja a Szedeák játékosait, akiknek lesz egy helyzeti előnye a szerda esti meccsen.

Az Egis Körmend kezdő centere, Sage Tolbert megsérült a Honvéd elleni találkozón, szerencsére nem súlyosan, de a szegedi összecsapást kihagyja. A Sylla helyére érkezett magasember pedig a játékengedély okán nem bevethető. A fiatalokra és a rutinosabb, de alacsonyabb kosarasokra így sokkal nagyobb teher hárul. A helyzet nem megoldhatatlan, de nagyon nehéz…

SZTE-Szedeák – Egis Körmend
2024. február 14. (szerda) – 18:00
Szeged, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!