Rangadóval kezdődik az NB I-es férfi futsal bajnokság rájátszása, amelynek az élről vághat neki a címvédő Haladás. Az alapszakasz során végig kiegyenlített teljesítménnyel rukkolt ki Felipe Conde csapata. A lejátszott mérkőzéseket egy vereséget leszámítva mindegyiket megnyerte a vasi gárda. Ráadásul megdöntötték a Rába ETO rekordját, amely 62 egységgel lett alapszakasz-győztes, a Hali ezzel szemben 63 pontot gyűjtött.

Ráadásul a Magyar Kupa 3. fordulójában is remekelt a szombathelyi együttes, amely a Magyar Futsal Akadémia otthonában 6-3-as sikerrel biztosította helyét a legjobb nyolc között. Joggal reménykednek a szurkolók, hogy a folytatásban is hasonlóan jól muzsikál majd a zöld-fehér együttes. Pénteken megkezdődik az alsó-, és felsőházi rájátszás, amelyben komoly erőpróba vár a Haladásra.

Kezdésnek talán a liga egyik legnagyobb kihívója, a Berettyóújfalu látogat majd a Rohonci útra. A Mezei Vill képes volt váratlan vereségekre, ugyanakkor nagyot hajráztak a minél jobb helyért. Az első Haladás 7 ponttal kezdi a playoff küzdelmeit, míg a Berettyó második volt, ezért 5 egység áll a nevük mellett. Kiindulásként nagyon ígéretes lesz a nyitókör.

Már csak azért is, mert a vasi együttes kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Idegenben 4-3-ra, míg hazai közönsége előtt 3-2-re diadalmaskodtak Felipe Conde tanítványai. Mint az ábra mutatja nem született sok gól, a különbség is csak minimális, aki pedig pályaelőnyből szeretné kezdeni a helyosztókat, csakis a győzelem lesz számára az elfogadható eredmény. Vajon kié lesz a lélektanilag is fontos három pont?

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu
2023. február 23. (péntek) – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!