A válogatott szünet, majd a Magyar Kupa sorozat újabb állomását követően megkezdődött a férfi élvonalbeli futsal bajnokság rájátszása. Rögtön az első körben a liga két legerősebb és legeredményesebb csapata mérte össze tudását a Haladás Sportkomplexumban. A címvédő vendége a négyszeres bajnoki aranyérmes Berettyóújfalu volt, akivel mindig nagyot csatáztak az elmúlt időkben.

Bíztató előjel volt, hogy az alapszakasz során idegenben és hazai pályán is a Haladás nyert, ugyanakkor intő jel volt, hogy mindkét derbit egy-egy góllal húztak be. Ennek megfelelően gólzáporos, de szoros összecsapást ígért ez a találkozó. Az első percekben mindkét kapu előtt kialakult kisebb-nagyobb helyzet, de a gólhoz nem kellett még ennyi sem. Főleg, ha Dróth Zoltánról van szó.

A 4. percben Alasztics kidobása szállt szép ívben a csapatkapitány felé, aki a rivális kapust megelőzve csak belepiszkált a labdába, ami végül a kapuban kötött ki. Ezután mindkét együttes próbált kevesebb kockázatot vállalni, igazán nagy helyzeteket nem dolgoztak és hagytak ki a csapatok. A szombathelyiek birtokolták és járatták jobban a labdát, az eredmény viszont csak a szünet előtt változott.

Igaz, akkor kapásból kétszer is. Először egy tetszetős, rövid passzos játék végén Hajmási hozta kihagyhatatlan helyzetbe Luiggi Longót. A brazil futsalosnak csak az üres kapuba kellett továbbítania. Az utolsó percben viszont saját térfelén veszített játékszert a Hali, amit magabiztosan használt ki a Berettyóújfalu. A második félidő is tartogatott izgalmakat és érdekességeket.

Nagyon pörögtek a szünet után a játékosok, mindkét kapusnak bravúrokat kellet bemutatni, hogy ne változzon az eredmény. Lüktető volt a játék ritmusa, lógott a levegőben az újabb gól lehetősége. A 26. percben aztán Vas Ádám fejezett be eredményesen egy kontratámadást, növelve a különbséget. Szinte azonnal Kovács is beköszönt, de löketébe beleléptek a védők, így maradt a 3-1-es eredmény.

A Mezei Vill próbált ritmust váltani, sőt vészkapust is bevetett a hátrány faragása érdekében. A vasi védelem viszont nagyon jól zárt, ráadásul az utolsó percben elég volt egy szemfüles labdaszerzés és Henrique Diniz az üres kapuba lőtt. Ezzel kialakult a 4-1-es végeredmény, így kiváló csapatjátékkal, remek rajtot vett a címvédő az NB I-es futsal bajnokság rájátszásában.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 4-1 (2-1)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Csere: Gyimesi M., Győrfy B. – Kovács M., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Sipos G., Fehér D., Vas Á.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Dróth Z. (4′), Luiggi Longo (19′), Vas Á. (26′), Henrique Diniz (üres kapu – 39′) illetve Rafinha (20′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!