A sérülések elkerülése, a csapat formában maradása és új taktikai elemek gyarkolása – ezekkel a célokkal léphetett pályára a papíron tét nélküli utolsó alapszakabeli mérkőzésére a SzoESE. A főiskolai és egyetemi bajnokság 14. fordulójában a már biztos nyugati listavezető otthonában felszabadultan játszhatott a vasi alakulat, amely korábban biztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

Az előkelő harmadik hely birtokában várhatta az ELTE-BEAC elleni összecsapást Szabó László együttese. Az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szóltak, hiszen több rutinos kosarassal, magasabb osztályban megfordult játékosok mellett mélyebb rotávióval is rendelkeztek a fővárosiak. Ennek megfelelően a szombathelyi lányok saját tempójukban próbálták felvenni ellenfelük ritmusát.

Ez az első negyed még hellyel-közzel sikerült, hiszen sokáig tartották magukat a vendégek. Azonban elég volt egy-két extra távoli dobás, amellyel előnyhöz jutott az ELTE és ez nyugtatólag hatott játékukra. Szépen, türelmesen bontották meg a vasi együttes védekezést. Ha arra volt szükség, akkor a palánk alól, ha pedig a helyzet úgy hozta, akkor a triplavonal mögül tüzeltek.

A lényegi kérdések így az első félidőben el is dőltek. A második félidőben már a legnagyobb figyelem arra irányult, hogy sérülés és extra fáradtság nélkül lehozza a derbit a SzoESE. Az utolsó negyedben már kiütözött a kispadok mélysége és minőségi különbsége, így tovább nőtt a különbség. A találkozót megérdemelten nyerte meg az ELTE, a SzoESE számára pedig most jön a neheze…

ELTE-BEAC – SzoESE 112-42 (28-13, 26-11, 31-13, 27-5)

SzoESE: Mezősi A. 4, Horváth K. 4, Horváth F. 15, Balogh V. 4, Plózer P. 11.
Csere: Mák B. 4, Farkas Zs. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!