Utolsó alapszakasz mérkőzésére hazai pályán készülhetett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Kéri Péter tanítványai az elmúlt hetek során kellemes és kellemetlen pillanatokat kellett átélniük. A felsőházi rájátszásért papíron még versenyben vannak a vasi kosarasok, azonban már nem csak rajtuk múlik, hogy bejussanak a playoff együttesei közé. Nagy várakozás előzte meg a Ludovika SE elleni derbit.

Egyrészt a szombathelyiek esélyeseknek számítottak a találkozót illetően, ugyanakkor nem mehettek biztosra. Mindenképpen győznie kellett a vasi alakulatnak, ráadásul a kosárarányra is ügyelve. A feldobás után próbáltak fogást találni egymáson a főszereplők, a nagy tét pedig pontatlanságot eredményezett. Támadásban nagyon ritkán jutottak el a felek a tiszta dobóhelyzetig, ez pedig meglátszott az álláson is.

A szoros első etap után a SzoESE kapta el a ritmust és először a védekezését tették rendbe, majd az ellenfél palánkja alatt váltak hatékonnyá. A nagyszünetig így tíz pont fölé kúszott a különbség. Ez pedig a folytatásban nagyon fontosnak bizonyult, hiszen felszabadultabban játszhattak a szombathelyiek és csak a biztosnak tűnő dobásokat merték bevállalni.

Tették mindezt nagyon helyesen és ennek köszönhetően egyre nagyobb előnyre tettek szert. A vendégek a hajrához közeledve már rendkívül lassan játszottak, meglátszódott rajtuk a fáradtság és valamennyi pontért jobban meg kellett szenvedniük, mint az első félidő során. A SzoESE megérdemelt sikert aratott, azonban az ELTE-BEAC eredményétől függ, hogy ki jut be a nyugati csoport negyedik helyén a rájátszásba.

SzoESE – Ludovika SE 85-46 (18-14, 24-15, 19-7, 24-10)

SzoESE: Kiss M. 16/6, Gyánó K. 3/3, Vicze K. 11, Takács Zs. 19/9, Nárai G. 4.
Csere: Németh M. 12/6, Várkony T. 11/3, Horváth Cs. 6, Frisnyák 3.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!