Megkezdődött a férfi élvonalbeli futsal bajnokság felsőházi rájátszásának második köre. A játéknap rangadóját Berettyóújfaluban rendezték, ahol a legutóbbi finálé két főszereplője csapott össze ismét. A Haladás eddig pozitív mérleggel rendelkezett, hiszen valamennyi Mezei Vill elleni összecsapást megnyert az idei kiírásban, így folytatni szerette volna a sorozatát.

Ezzel szemben a hazaiak mindenképpen revansra vágytak és csökkenteni akarták a listavezető előnyét. Nagy elánnal kezdte a derbit a házigazda és egy védelmi megingást rögtön a találkozó elején büntettek. Matheus egyedül vezette kapusra a labdát és Alasztics eszén is túljárt. Ezután mindkét együttes nagy rohamozásba kezdett, ami sok helyzetet generált, ám ezek rendre kimaradtak.

A szünet előtt aztán ismét felpörögtek az események. Először Schusterman villant meg és a dermedten álló védő mellől kilőtte a rövid sarkot, majd az utolsó percben Vas Ádám bombázott a hálóba, kozmetikázva az eredmény. A szünet után a szombathelyiek nagy erőket mozgósítottak az újabb gól megszerzésének reményében. Hiába azonban, mert Mezei jó formában volt, nehezen akart megszületni az egyenlítő találat.

A 30. percben Vatamaniux-Bartha váltott ritmust és futtából lőtt Mezei lába mellett a hálóba. A hátralévő időben mindkét gárda kipréselt magából mindent, de csak helyzetekig jutottak a játékosok. A kritikus pillanatokban pedig a kapusok és a védők is jó érzékkel nyúltak közbe. Még az utolsó másodpercekben is egy lapra feltéve támadtak a csapatok.

Az eredmény azonban nem változott, így fordulatokban és látványban gazdag találkozón osztoztak a pontokon a csapatok. Nem lehetett panasz a hangulatra sem, méltó volt a rangadóhoz. A 2-2-es végeredmény azt jelenti, hogy továbbra sem hajtott fejet a vasi alakulat a legnevesebb kihívójának a pontvadászat során. A szombathelyiek szerdán a DEAC elleni kupaforduló első felvonásán lépnek újra pályára.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE 2-2 (2-1)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Hajmási M., Sipos G., Vas Á.
Csere: Homlok L. – Szalmás Z., Knizs O., Henrique Diniz, Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Hadházi S., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Matheus (3′), Schusterman (18′) illetve Vas (19′), Vatamaniuc-Bartha D. (30′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!