Ezúttal már kilencedik alkalommal emlékeznek meg az olimpiai ezüstérmes vasi súlyemelőről, Tóth Gézáról. Szombathely Város Önkormányzata, a Haladás VSE Súlyemelő szakosztálya, valamint a Pannonsport Kft. közös szervezésében valósul meg idén is az emlékverseny, amelynek a Haladás Sportkomplexum súlyemelő csarnoka fog otthont biztosítani a rendezvénynek.

Nagy múltra tekint vissza ez a verseny, amely a régi munkacsarnok 1972-es átadását követően Vas megye bajnokságként, úgy nevezett területi minősítő erőpróbaként lett ismert. Később már Savaria Kupaként tett szert országos ismertségre a versenyzők és szakedzők által. Tóth Géza olimpiai ezüstérmes súlyemelő emlékét őrző rendezvény mára az egyik legmeghatározóbb megmérettetéssé vált.

Ennek eredményeként óriási létszámmal indul a szombati verseny, hiszen 16 egyesület 78 súlyemelővel vesz részt az erőpróbán. Összessen 36 női, 42 férfi induló lép a súlyok közé. Érdekesség, hogy a moszkvai Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott tagjai, sztárjai is ott lesznek a szombathelyi emlékversenyen. Igaz, nem lehet teljes a sportolók és szakedzők öröme, hiszen zárt kapuk mögött bonyolítják le a rendezvényt.

A koronavírus-járványnak köszönhetően így nézők nem szurkolhatnak a vasi résztvevőknek, pedig lenne kiért. Márkus Erzsébet, a HVSE szakosztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a zöld-fehér egyesületet 7 női és 7 férfi versenyző fogja képviselni. Az egykori olimpikon, mára sikeres edzőként tevékenykedő ikon szerint többen éremesélyesként várhatják a szombati versenyt.

IX. TÓTH GÉZA SÚLYEMELŐ VERSENY
2021. március 9. (szombat)
Haladás Sportkomplexum, Tóth Géza Terem

!!! A verseny megnyitója az egészségügyi helyzet okán elmarad !!!

10:00 Verseny kezdete: Haladás Sportkomplexum, Tóth Géza Terem

11:30 Koszorúzás a Tóth Géza téren (!)

  • Szombathely Város Önkormányzata
  • Magyar Súlyemelő Szövetség
  • Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
  • Haladás VSE Súlyemelő Szakosztály
  • Vas Megyei Súlyemelő Szövetség
  • Pannonsport Kft.
  • Tóth Géza leányai

19:30 A verseny tervezett zárása

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!