Bár a nyár beköszönte minden teremsport végét jelzi, kivételt a darts szakág jelent. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület ezúttal szervezőként és lebonyolítóként volt főszereplője a Magyar Darts Liga Nyugat-Dunántúli régiós versenysorozatának újabb állomásán. A megmérettetésre előzetesen negyven fő adta le jelentkezését, ami dicséretes, hiszen hétközi fordulót rendeztek.

A hazai színekben induló sportbarátok mellett érkeztek versenyzők Körmendről, Zalaegerszegről és Sopronból is. A lebonyolítási rendszer ezúttal is változatlan volt. Először csoportmérkőzésekre került sor, ahol mindenki összemérte tudását csoportbéli ellenfeleivel. Ezt követően a továbbjutók már egyenes kieséses rendszerben folytatták a játéknapot, ahol minden nyert és vesztett leg kulcsfontosságú volt.

Itt ráadásul komoly csillaghullás is volt, hiszen olyan nagy nevek estek ki, mint Csóka András, Petrovics Bálint vagy épp Kámán Csongor. A legjobb négy közé kétségtelenül a legjobb formában lévő versenyzők jutottak. Dobos Dávid meglehetősen könnyen, 4-1 arányban búcsúztatta az addig kiválóan menetelő és az összetett pontversenyt toronymagasan vezető Kámán Lehelt.

A másik ágon Kozmor József és Budavári Zsombor vívott öldöklő nagy harcot, melyet a tapasztaltabb SZDCSE versenyző nyert 4-3-ra. A fináléban a higgadtabb és kiegyenlítettebb teljesítmény hozta meg a győzelmet. A rutinos Kozmor József a döntőt 4-2-re nyerte Dobos Dávid ellen. A győztes pedig annak is örülhetett, hogy jócskán faragni tudott hátrányán az régiós pontversenyben.

Magyar Darts Liga forduló – eredmény:
1. Kozmor József /SZDCSE/ – 32 pont
2. Dobos Dávid /SZDCSE/ – 24 pont
3-3. Kámán Lehel és Budavári Zsombor /mindkettő SZDCSE/ – 16 pont

MDL Regionális pontverseny
1. Kámán Lehel /SZDCSE/ – 116 pont
2. Kozmor József /SZDCSE/ – 100 pont
3. Dobos Dávid /SZDCSE/ – 88 pont
4. Petrovics Bálint /Körmendi DCSKE/ – 72 pont
5. Csóka András /SZDCSE/ – 68 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!