Egy meglehetősen hosszú és nehéz év áll a LEO Karate-do Sportegyesület mögött. A karate szakág képviselőinek ugyanis nagyon kevés versenyt tudtak megtartani a legutóbbi évben, ami természetesen a koronavírus-járvány számlájára írható. A szombathelyi egyesület jeles képviselőit pedig meglestük munka közben és egy családias hangulatú edzéshez csatlakoztunk.

A szűk hely ellenére rengeteg gyerek figyelt az edzést irányító trénerekre. Közös bemelegítés után kezdődött meg a munka, amely kicsit sem tűnik annyira egyszerűnek. A pontosan kivitelezett ütés és rúgáskombináció mellett hatalmas önfegyelemre is szükség van. Talán épp ezért kicsit kilóg a küzdősport széles repertoárjából. A karate szépsége viszont megkérdőjelezhetetlen. Ugyanakkor gond itt is akad…

– Sajnos az elmúlt esztendő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A járvány miatt rengeteg verseny elmaradt és nehéz úgy dolgozni, hogy nem látjuk a következő rendezvény dátumát. Ettől függetlenül lelkesen készülnek a gyerekek, bár akadnak olyanok, akik néhány hét kihagyás után tértek vissza és ilyenkor komoly lemaradást kell velük behozni – árulta el az egyesület vezetője Gál Róbert.

A LEO SE az egyik legrégebbi klubként tavaly is szállított érmet Somogyi Dávid személyében, aki a diákolimpián a harmadik helyet csípte meg. Az egyesület elnöke nagyon bizakodó a jövőt illetően a kis karatékákkal kapcsolatosan. Bár a versenynaptár még nem készült el és a járványhelyzet bizonyára az ideit is átírja, szurkoljunk, hogy 2022-ben több versenyre jussanak el a versenyzők.

Gál Róbert elmondta azt is a Hungarysport kérdésére, hogy tavaly és tavalyelőtt kényszerűségből elmaradt saját szervezésű rendezvényük, de idén nagyon szeretnék tető alá hozni a Goju Kupát. A nemzetközi erőpróba kiemelt esemény nemcsak a honi, hanem a környező országbeli egyesületek számára is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!