Szerdán pihenőnapja volt a sárga-feketéknek, így számukra ma délután startol a középszakasz. Ugyanakkor az Alba Körmenden szerepelt és vereséget szenvedett, ezzel szakadt meg sorozatban 4 meccs óta tartó győzelmi sorozatuk.

A hazaiak otthon nagyon jól dobó csapatnak számítanak, az alapszakaszban 86 pontot átlagoltak az Alba Regia Sportcsarnokban. Igazi játékmesterük Jonathan Stark, aki meccsenként 5,3 asszisztot oszt ki. Jelenleg 4. helyen áll az Alba, nevük mellett 15 győzelem és 12 vereség szerepel.

A vendégségben szereplő szombathelyiek utcahosszal vezetik a tabellát, az alapszakaszt 23 győzelemmel és mindössze 3 vereséggel zárták. Annak ellenére, hogy a Magyar Kupától váratlanul és idő előtt búcsúztak, nem tudták megvédeni címúket, a mai meccsre is esélyesként állnak ki. A rangadó előtt Milos Konakov, a Falco vezetőedzője fogalmazta meg várakozásait.

– Nem lehetünk elégedettek az előző meccsen nyújtott teljesítményünkkel, a mutatott játékért elnézést kérek szurkolóinktól. Drukkereink előtt le a kalappal, kitettek magukért, bíztattak bennünket. Ma viszont már a bajnokság új szakasza kezdődik meg számunkra is. Célunk ugyanaz maradt, meg akarjuk tartani első helyünket és maximálisan fel akarunk készülni a rájátszásra. Ezen a héten magunkba néztünk, és már csak a saját feladatainkra koncentrálunk. Együtt, egységben vagyunk a legerősebbek  – nyilatkozta Konakov mester a Falco közösségi oldalán.

Az összecsapást az M4Sport+ élőben közvetíti, feldobás 15.15-kor!

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!