Hat csapat gyülekezett a Savaria Tenisz Centrum pályáinál péntek délután, ugyanis ,,sok szűk esztendőt” követően, újra amatőr tenisz csapatbajnoki mérkőzésekre került sor. A szervező, előkészítő munkáról és a verseny beharangozóját ITT írtuk meg.

És akkor nézzük az eredményeket!

A “nyílt” férfi kategóriában a “SAFAKO” (Sáfrány Ákos, Catomio János) csapata nyert 2:1 arányban a KettősHUba (Hujber Zoltán, Hulman Zsolt) ellen úgy, hogy a két szinglit a SAFAKO játékosai, a párost pedig a KettősHuba nyerte.

A +120-as csapatoknál három párharc volt péntek este, az NLG csapata (Bilics László, Dobos Csaba) összetételű team 2:1-re nyert a Harangláb TC (Takács Zsolt, Jáger László, Szalai János) ellen, úgy, hogy a szinglik után (1-1 győzelem mindkét oldalon Szalai János és Dobos Csaba részéről) a páros döntött, ahol az NLG (Bilics László, Dobos Csaba) 6:4, 7:5 arányban nyert a Takács Zsolt/Szalai János Harangláb TC tagjai ellen.

A verseny közben szinte azonnal összefutottunk a főszervezővel, aki kameránk előtt Szombathely Megyei Jogú Város Sport-, és Ifjúsági Irodájának kezdeményezését hangsúlyozta.

 

Folytatva a verseny 1. fordulójának összefoglalóját, párhuzamosan a fentebb leírt csatával még két mérkőzés volt ebben a kategóriában, hiszen összesen nyolc nagyszerűen előkészített pályával várta a Savaria Tenisz Centrum a csapatokat. A Savaria Tenisz Club elnökének, Szabó Péternek és kollégáinak köszönhetően kiváló feltételek fogadták a fehér sport szerelmeseit.

Közben a CSA-LI (Dr.Rajki Csaba, Héra Zsolt) 2:1 arányban múlta felül (köszönhetően a két megnyert szinglinek-és elveszített párosnak) a RoyalTeam együttesét. (Tüskés György, Molnár Róbert).

A harmadik párosításban a Palatinus csapata Kiss Ferenc és Polyák Kálmán révén hozta a szingliket, majd a párost is (Palotai Zoltán/Polyák Kálmán) is behúzva prezentálta a győzelmet az “Ál-Profik” ellen. Itt az egyeseket Rezsnyák Péter és Kupi Kálmán, a párost a Rezsnyák Péter/Németh Tamás kettős alkotta.

Miközben az időjárás kegyeibe fogadta a teniszezőket, az eső helyett az ászok záporoztak, az interjút is folytattuk. Palotai Zoltán pedig a szombaton megrendezendő Takács József Emlékversenyt sem felejtette el megemlíteni.

 

Az amatőr tenisz csapatbajnokság 1. fordulója a várakozásoknak megfelelően többségében jó szinvonalú, izgalmas és szoros csatákat hozott, ami pedig talán még ennél is fontosabb: sok nevetéssel, sportszerű, egymást tisztelő és a találkozásoknak szívből örülni tudó amatőr teniszezőket láthattak a kilátogatók.

 

Az amatőr tenisz csapatbajnokság következő fordulóját – a tervek szerint – május 27-én rendezik. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!