Ismét egy rendkívül színvonalas és látványos sportrendezvénynek adott otthont a legutóbbi hétvégén a vasi megyeszékhely. Gyula, Pécs, Kiskunfélegyháza és Miskolc után Szombathelyre érkezett az “Erőnek Erejével” elnevezésű regionális erőemelő valamint tehetségkutató versenysorozata. A Dobó SE munkacsarnoka szinte zsúfolásig megtelt élettel és valamennyi korosztály képviseltette magát.

Ki gondolná, hogy nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb generációt is sikerült megszólítania a szervezőknek? Pedig ez volt a helyzet, hiszen a 15 éves tehetségek mellett 60 esztendős versenyző is a súlyok mögé, mellé állt. A női, férfi fekvenyomó és felhúzó erőpróbának lebonyolítását a Savaria Gladiators egyesület képviselői vállalták magukra.

A színvonalról nemcsak a sportolók, hanem a Magyar Professzionális Erőemelő Liga hivatalos versenybírói is gondoskodtak, igyekezve ösztönözni a résztvevőket. A rendezvényre öt – Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom – megyéből érkeztek erőemelők. Az előnevezést követően némileg emelkedett a résztvevők száma, így 37 fő vett részt a tehetségkutató versenyen.

A megmérettetés valamennyi résztvevő számára mérlegeléssel indult, majd 10 órától bemutatók színesítették a programot, egyben próbálták a szervezők ráhangolni az indulókat a rájuk váró feladatra. Ezt követően a hölgyek majd az urak adtak számot fekvenyomó tudásukról, a nap második felében pedig a felhúzás szakág képviselőin volt a sor.

A kifejezetten látványos és izgalmas versenyre szép számú közönség is kíváncsi volt. Akadt, aki a néhány éves gyerkőcét is elhozta, hogy szokja az erőemelő rendezvények légkörét. A hangulatra sem lehetett panasza senkinek, hiszen mindenki megkapta a buzdítást a nézőktől és természetesen a társaktól is, hiszen a versenyzők nem egymást, hanem önmagukat kellett legyőzniük a rendezvényen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!