A kilencezer, főként természetesen hazai szurkoló előtt az első negyedben a védelem három káprázatos blokkal rukkolt ki, Molnár Erik pedig két szépségdíjas találattal. Ezen kívül Zalánki Gergő balosa villant nagyot még 0-1-nél – ez is kellett a 3-3-hoz, hiszen a horvátok is betaláltak ennyiszer.

A második etapban sajnos belőttük Bijacot, a horvátok jól ismert, lassan régi fényében tündöklő kapusát, nem sikerült egyetlen támadást sem pontosan befejezni – nagy gond azért nem volt, mert odaát is csupán Kharkov volt eredményes.

Fordulás után Buric révén kettő volt a hazai előny, de Német Toni centerakciója, majd kivédekezett hátrány következett, hogy aztán Manhercz Krisztián büntetőből egyenlíthessen. Buric a fától volt ismét eredményes, de Konarik Ákos elhajlásos pattintása jött válaszul. Akart, kapart, nagyon ment a csapatunk, nem ijedt meg a spliti katlanban. Kharkov harmadszor villant, majd a plusz kettőért támadott előnyben Horvátország – hiába. Sőt átellenben egy újabb fiatalunk, Vigvári Vendel lőtt egy pimaszul a kapuba. A negyed vége a hazaiaké volt, hiszen Basic volt eredményes, így egygólos hátrányból mehettünk az Európa-bajnokság utolsó felvonására.

Ebben sem volt különbség a felek között. Újfent a szenzációs csapatkapitány, Jansik Szilárd állt a társaság élére, ám miután Marinic két büntetőt is értékesített, míg nálunk kimaradt egy, végül az idegek csatájából a hazaiak jöttek ki jobban.

Horvátország nyerte meg az Európa-bajnokságot, de a magyar válogatott teljesítménye előtt is maximálisan le a kalappal, hiszen ez egy csodás ezüst a kontinensviadalról.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPLIT – DÖNTŐ
Magyarország–Horvátország 9–10 (3–3, 0–1, 4–4, 2–2)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!