Ismét a kosárlabda pattogásától lesz hangos a szombathelyi belváros! Az idősebb generáció tagjai bizonyára emlékeznek még a McDonald’s Streetball országjáró megmérettetésére, amely valamennyi generációt igyekezett megmozgatni. Még a Falco és a Körmend korábbi felnőtt és utánpótlás játékosai közül többen is részt vettek ezeken az eseményeken, amely kiváló kezdeményezés volt.

Idővel aztán beszűkült a piac, így mindennemű próbálkozás mögé igyekeznek a sportbarátok beállni. Nincs ez másként a szombati streetball verseny esetében sem. A Szombathelyi Önkormányzat és a Pannonsport Kft. összefogásából megvalósuló rendezvénynek a Fő tér ad otthont, ahol három kategóriában (női, férfi és vegyes) valamint hat korosztályban (U12/U14/U16/U18/Open/35+) hirdetnek győzteseket.

A nap a rajtcsomagok átvételével, a szabályok ismertetésével kezdődik, a megnyitón pedig részt vesznek a Falco Eb-t is megjárt kosarasai. A mérkőzéek között jótékonysági dobóversenyt tartanak és új műsorral jelentkezik a Face Team is, ahol a akrobatika kifejezett showelemként lesz számon. A döntőket követően az eredményhirdetésre a kora délutáni órákban kerül sor.

STREETBALL VERSENY 2022
2022. szeptember 24. (szombat)
Szombathely, Fő tér

09:00 Rajtcsomagok átvétele, nevezések pontosítása
10:00 Megnyitó, résztvevők:

  • Dr. Nemény András polgármester
  • Perl Zoltán a FALCO KC válogatott játékosa
  • Keller Ákos a FALCO KC válogatott játékosa

10:10 Csapatversenyek kezdése
10:30 Jótékonysági dobóverseny, selejtezők
12:30 Face Team műsora
13:00 Jótékonysági dobóverseny döntő

Eredményhirdetés, a díjakat átadja: Kálmán László a FALCO KC korábbi csapatkapitánya.

(Címlapképünk más helyszínen és rendezvényen készült!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!